26 d'abril de 2024

Helena Ges serà la Roseraire Major del 69è Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell

L'acte que encetarà la festa serà la proclamació de la Roseraire Major a càrrec de Muriel Casals, presidenta d'Òmnium

El Ter 11 de juny de 2011 a les 13:40
Part del cartell d'aquesta 69a edició
Aquest cap de setmana Tona s’omplirà de festa per celebrar l’Aplec de la Rosa a Lurdes i al Castell. Es tracta d’una festa tradicional molt arrelada a Tona que aquest any arriba a la 69ª edició.

La figura principal de l’Aplec és la Roseraire Major que aquest any personificarà Helena Ges, membre de l’Esbart Dansaire Castell de Tona que dirigeix el seu pare, Ramon Ges. Com ja és habitual, la festa començarà aquest diumenge amb la proclamació de la Roseraire Major i amb la Crida de l’Aplec, que enguany anirà a càrrec de la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals.

A la tarda, es podrà gaudir de sardanes amb la cobla Canigó i a continuació començarà la Gran Cavalcada de Carrosses en honor a la roseraire major. A la nit, al Puig del Castell s’encendran les Grans Fogueres per anunciar la celebració de l’Aplec a tota la Plana.

El dia principal de l’Aplec és del Dilluns de Pentecosta que començarà amb la concentració de roseraires i traginers que seràn els encarregats de recollir les roses. A continuació, acompanyaran a la Roseraire Major en forma de rua per tot el poble fins arribar a l’ermita de Lurdes. Un cop allà, es beneiran les roses i es repartiran, a més es cantarà el Cant dels Goigs.

Al migdia, tindrà lloc el Recital de Ballets a càrrec de l’Esbart Dansaire Castell de Tona amb l’acompanyament del Grup Instrumental de l’Esbart. Enguany es celebrà la 69ª edició i per tan l’any que ve l’Aplec sumarà 70 edicions. Helena Ges comenta que segurament tindrà un caire especial, com el va tenir quan va fer 50 anys.

Aquest dilluns també es celebrarà el 29è Concurs de Rams i Centres Florals. Seguint la línia d’aquests darrers anys, hi haurà tres categories per concursar, per una banda "Flors de Jardí", "Flors de bosc" i "Rams o composicions artístiques".
Etiquetes:
Cultura