25 d'abril de 2024

S’adjudiquen uns altres 9 horts socials a Torelló

Els titulars poden conrear hortalisses, verdures, fruiters i flors amb finalitat d’autoconsum

El Ter 15 de juny de 2011 a les 09:26
Imatge d'un dels moments de l'adjudicació dels horts
La setmana passada es van adjudicar 9 horts socials a Torelló. Després que el mes de febrer s’adjudiquessin els primers 16 horts, divendres passat es va oficialitzar l’atorgament de la segona tongada d’horts socials, que estan ubicats a la finca de Mas Cervià. Aquest projecte està promogut per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torelló.

L’acte de sorteig de les parcel·les va tenir lloc, divendres passat a la sala d’actes de l’edifici La Cooperativa i del total d’aspirants, dos van quedar fora, un per no complir els requisits bàsics (3 anys d’antiguitat al poble) i l’altre per tenir la puntuació més baixa en els barems aplicables per l’adjudicació. Aquests 9 horts s’ocuparan tan bon punt els adjudicataris hagin portat la documentació requerida i signi els preceptius contractes.

Els horts socials de Torelló estan situats en una finca propera al Mas Cervià, en uns terrenys cedits a l’Ajuntament per l’empresa Gestorelló. Els contractes per a l’ús de la parcel·la són per un temps limitat d’un any, tot i que es poden renovar anualment fins a un màxim de 3 anys.

Els titulars poden conrear hortalisses, verdures, fruiters i flors amb finalitat d’autoconsum, ja que la venda dels productes està expressament prohibida. Al mateix temps, s’han de complir les bones pràctiques agrícoles, ja que està prohibit l’ús de productes fitosanitaris i adobs químics; cal prioritzar espècies d’horta i les varietats locals més adaptades al clima de la zona i no utilitzar cultius transgènics; i cal seguir els criteris de l’agricultura ecològica.
Etiquetes: