24 d'abril de 2024

Reoberta la C-154 entre Prats de Lluçanès i Olvan després de més d'un any en obres

Les obres, que van començar la primavera de 2009, abasten una longitud de 21,8 quilòmetres

El Ter 23 de juny de 2011 a les 09:25
Un cop acabades les obres de millora de l'itinerari entre Olost i Olvan, un tram de 5,3 quilòmetres
ACN - El tram de la C-154 entre Prats de Lluçanès (Osona) i Olvan (Berguedà) es reobre aquest dijous al trànsit un cop acabades les obres de millora de l'itinerari entre Olost i Olvan, un tram de 5,3 quilòmetres. Les obres han permès reduir en un quilòmetre la distància que hi havia amb l'antiga carretera, i a més hi ha dos nous viaductes sobre les rieres de Pontarró i la Riba, de 105 i 45 metres respectivament.

El Departament de Territori i Sostenibilitat té en fase avançada les obres de condicionament, que permetran millorar substancialment les comunicacions en aquest àmbit, així com la connexió entre l'Eix Transversal i l'Eix del Llobregat. Aquests treballs compten amb una inversió de 39 MEUR.

Les obres, que van començar la primavera de 2009, abasten una longitud de 21,8 quilòmetres, entre els termes municipals d'Olost, Lluçà, Sant Martí d'Albars, Prats de Lluçanès, Santa Maria de Merlès, Sagàs i Olvan, a Osona i al Berguedà. En la major part del recorregut, l'actuació significa la construcció d'una nova carretera amb petites variants de traçat que segueixen el corredor de les carreteres antigues. En la resta del recorregut, s'eixampla la calçada existent.

Pel que fa a la resta de trams, els treballs es concentraran ara en gran part al tram entre Santa Creu de Jutglar i Olost, tancat al trànsit, que es preveu reobrir el setembre vinent. En aquest tram, de 3,8 km de longitud, el moviment de terres es troba ja gairebé finalitzat i estan avançades les obres de drenatge transversal. Pel que fa al tram entre Sagàs i Santa Maria de Merlès, d'1,5 km de longitud, es troba a la seva fase final de moviment de terres, amb la previsió d'ampliar el pont existent a la riera de Merlès a finals d'aquest estiu. D'altra banda, en el tram de 4,2 quilòmetres, força avançat, entre el nou enllaç de Lluçà i Santa Creu de Jutglar, s'han iniciat ja les tasques per a formar el ferm. I els trams entre el polígon industrial de Rocarrodona i Olvan (1 km) i entre Santa Maria de Merlès i Lluçà (3,4 km) ja es van obrir a la circulació a finals de l'any passat.

*Treballs pendents*

A més de les successives obertures de trams a la circulació, resten tot un conjunt de tasques de senyalització definitiva, arranjament de camins, etc, que s'aniran completant en coexistència amb el trànsit durant els pròxims mesos. Es preveu posar en servei tota l'obra l'hivern vinent, a falta de l'última capa de paviment, que s'estendria quan les temperatures ho permetin, a principis de la primavera.
Etiquetes: