25 d'abril de 2024

Viladrau celebra aquest diumenge el 5è Aplec comarcal d’Osona

El 5è Aplec de la Sardana pròpiament dit es farà a partir de les 5 de la tarda

El Ter 28 de juny de 2011 a les 16:40
El proper diumenge dia 3 de juliol es celebrarà a Viladrau el 5è Aplec comarcal d’Osona que va tenir el seu origen l’1 de juliol de 2007 en el 1r Aplec comarcal d’Osona que es va celebrar en un entorn privilegiat i emblemàtic de la nostra comarca, el monestir de Sant Pere de Casserres.

Cada any ha visitat diferents espais i pobles emblemàtics de la comarca: el Castell de Montesquiu (2008), Sant Julià de Vilatorta (2009) i Alpens (2010). En l’edició del 2011 arriba a Viladrau, un poble del Montseny, Reserva de la biosfera que inicia el Viladrau festiu de l’estiu amb la 5a edició de l’Aplec comarcal d’Osona.

L’acte s’iniciarà amb un esmorzar popular a la Plaça Major de Viladrau que anirà seguida d’una mostra de cultura tradicional catalana en la que hi formaran part, els Gegants del Prats de Lluçanès que faran una cercavila des de l’ajuntament a la Plaça Major acompanyats per les colles de balladors d’Alpens, Prats de Lluçanès i Viladrau on es farà una mostra amb els balls següents: El Ball de Gegants de Prats que aquest any celebra el seu 25é aniversari, la Dansa Alpensina d’Alpens, la Trencadansa de Prats i la Contradansa i Ball del Ciri i el Ball Cerdà de Viladrau.

A les 12 es farà una audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona que interpretarà entre d’altres, la sardana ‘Cant a Viladrau’ de l’Antoni Mas, recent guardonat amb el Pelló de Plata de la Fira de la Castanya. A les 2 i fins les 4 hi haurà el dinar de germanor a l’Hotel Hostal de la Glòria de Viladrau.

El 5è Aplec de la Sardana pròpiament dit es farà a partir de les 5 a l’esplanada del poliesportiu amb la participació de les cobles Ciutat de Girona, Flama de Farners i Jovenívola de Sabadell. Per cloure l’aplec es ballarà la sardana ‘Sant Martí de Viladrau’ del mestre J. Ventura Tort tocada conjuntament per totes les cobles.

El fi de festa es farà amb coca i cava per celebrar els primers 5 anys de l’aplec comarcal de la Sardana i el lliurament de l’estardard comarcal als representants de l’ajuntament de Prats de Lluçanès que organitzarà el proper any el 6é aplec.
Etiquetes:
Cultura