26 d'abril de 2024

El tema del treball en el passat protagonitza el nou cicle d'activitats del Camp de les Lloses

L’autor de la conferència inaugural del cicle és el doctor francès Alexis Gorgues, especialista del món ibèric

El Ter 26 de juliol de 2008 a les 13:20
El Camp de les Lloses aprofita els seus equipaments per divulgar aspectes antropològics
Una conferència sobre el treball de les dones al món ibèric serveix per obrir, aquest dissabte, el cicle d’activitats programat per aquest segon semestre de 2008 pel jaciment arqueològic museïtzat del Camp de les Lloses de Tona.
Enguany, el programa es nodreix d’un seguit de conferències que, sense abandonar l’aspecte arqueològic, es troben centrades en el treball en el passat. El programa, que s’allargarà fins mitjans desembre, està format per un seguit de conferències sobre el treball de la pedra, la ceràmica i les explotacions mineres.

No obstant, el debat i la reflexió sobre el paper jugat per la dona en diferents cultures també tindrà molta importància al llarg dels propers mesos i setmanes de xerrades.

Precisament, les diferents conferències es combinaran amb dues activitats lúdiques: una caminada des del centre del Camp de les Lloses fins al Clascar de Malla, prevista pel diumenge 26 d’octubre, i unes pràctiques d’esgrima legionària, que es faran el proper cap de setmana.

Aquest cicle d’activitats està íntimament vinculat amb el Camp de Lloses, ja que en els jaciments de Tona es poden trobar restes del treball dels picapedrers, eines i armament militar, elements que formaran part de les conferències que s’aniran realitzant periòdicament.

El cicle també es vol aproximar al públic, tractant el tema de l’arqueologia d’una manera més directa i dedicant un especial interès al paper desenvolupat per la dona en el treball del passat

L’autor de la conferència inaugural del cicle és el doctor francès Alexis Gorgues, especialista del món ibèric.
Etiquetes:
Cultura