26 d'abril de 2024

El president del Festival de Cantonigròs anuncia que el certamen s'ubicarà a Vic l'any que ve

Vic, ha afegit el president del festival, té "un teatre fantàstic" i no cal fer "cap moviment estrany, ni cap inversió"

El Ter 15 de juliol de 2011 a les 10:16
El president del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, Josep M. Busquets, durant l'obertura del certamen
ACN - El president del Festival Internacional de Música de Cantonigròs, Josep Maria Busquets, ha anunciat a l'ACN que el certamen s'ubicarà a Vic l'any que ve. Des de fa temps s'especulava amb la possibilitat d'abandonar l'emplaçament actual per fer un salt qualitatiu.

Busquets ha assenyalat, però, que serà un trasllat momentani "durant el moment que es fan les obres" necessàries a Cantonigròs per comptar amb "millors serveis". Vic, ha afegit el president del festival, té "un teatre fantàstic" i no cal fer "cap moviment estrany, ni cap inversió" a l'hora de traslladar-lo.

Josep Maria Busquets ha indicat a l'Agència Catalana de Notícies que l'objectiu del trasllat és "condicionar el festival amb millors serveis que ara". Amb la voluntat de "buscar una solució definitiva de l'emplaçament del festival", i "igual que fa qualsevol teatre", es farà, en paraules de Busquets, un canvi d'emplaçament per tornar a Cantonigròs quan hi hagi els "serveis muntats".

"Per poder-nos traslladar, ha de ser un lloc on tinguin els serveis mínims necessaris per a nosaltres i, en aquest cas, és Vic", ha anunciat Busquets. La capital d'Osona té, des del seu punt de vista, "un teatre fantàstic". A més, afegeix el president del festival, no cal fer "cap moviment estrany, ni cap inversió" per tal de donar un bon servei.

*Festival de qualitat pensant en el país*

Tot i la qualitat dels grups que intervenen a Cantonigròs i l'objectiu d'anar-la incrementant, el festival té un altre objectiu, segons Busquets: "procurem que es reflecteixi molt la catalanitat del nostre festival i que els grups que venen sàpiguen bé on són, que són en un país que té una llengua, que té una cultura i que té unes tradicions".

Tot i el compromís amb la catalanitat, es busca el prestigi i aconseguir un premi al Festival de Música de Cantonigròs "està considerat com un dels palmaresos més ben valorats" a nivell internacional, afirma Busquets. Ho mostra la preselecció que han de fer, entre més de 300 aspirants, per tal de triar la quarantena de grups que, enguany, hi acabaran intervenint.
Etiquetes:
Cultura