26 d'abril de 2024

Olost i Rupit adapten la piscina municipal per fer-ne un ús més eficient

El fet d’empetitir la piscina permet estalviar-se el sou dels socorristes, d’uns 11.000 euros cada estiu

El Ter 15 de juliol de 2011 a les 13:29
La renovada piscina d'Olost
Molts dels ajuntaments d’Osona estan amb pressupostos sota mínims i qualsevol estalvi és rellevant per mirar de mantenir en condicions les arques públiques. Ara, a l’estiu, un dels equipaments dels quals se’n fa més ús és la piscina municipal.

Olost i Rupit són dos exemples de poblacions que han modificat la piscina per tal de fer-la més ajustada a les seves necessitats i més eficient. En el cas de Rupit i Pruit, l’alcalde, Sebastià Juanola, explica que la piscina actual, amb més de 30 anys d’antiguitat, no complia la normativa, tenia pèrdues i era desproporcionada pel nombre real d’usuaris. El fet d’empetitir la piscina permet estalviar-se el sou dels socorristes, d’uns 11.000 euros cada estiu.

La normativa aplicable amb les noves dimensions (menys de 200 metres de superfície superior) contempla que la persona que ven les entrades hagi de tenir el títol de Creu Roja de primers auxilis. Al solar de a piscina s’hi està construint una sala polivalent, que estarà acabada a finals d’any.

Incorporarà serveis com una recepció o bar, i a més s’hi podran fer actes de la Festa Major, teatre o conferències. A sota, s’hi construeix un magatzem per dipositar-hi material i maquinària de l’Ajuntament. La inversió s’ha fet amb una mica més de 300 mil euros del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Els 180 mil euros restants els ha d’aportar l’Ajuntament. Segons l’alcalde, es podria buscar una fórmula creditícia.

En el cas d’Olost, s’ha aconseguit una subvenció de 18.200 euros per a la reparació de la piscina infantil municipal. El regidor d’Esports, Òscar Pitarch, explica que les millores que s’han fet a la piscina petita, com renovar-la i salinitzar-la, es preveuen també a la làmina més gran.

Les millores permeten que la despesa d’aigua sigui menor, ja que s’ha reduït la fondària de la piscina. A Olost, d’altra banda, s’està acabant l’obra de l’enllumenat del Raval, amb un cost de 79.990 euros. Es tracta d’un enllumenat més sostenible, de baix consum, i que permetrà un estalvi econòmic.
Etiquetes: