24 d'abril de 2024

El Rei Lear, interpretat per l'osonenc Joan Anguera, abaixa el teló aquest divendres dins el Festival Grec de Barcelona

L'obra tancarà temporada diumenge al festival Shakespeare de Santa Susanna

El Ter 29 de juliol de 2008 a les 10:54
Joan Anguera, en un moment de l'obra de teatre
L’actor osonenc Joan Anguera s’ha convertit en el Rei Lear de Shakespeare. Anguera és el protagonista de l’última proposta teatral dirigia per Oriol Broggi. L’obra es pot veure fins el proper 1 d’agost a la Biblioteca de Catalunya en el marc del Festival Grec de Barcelona.

En el repartiment, l’acompanya Ramon Vila, un altre osonenc habitual en els muntatges de Broggi. Anguera encarna el paper del rei Lear, un paper que li fa ‘molt respecte i que és molt agraït’.

L’obra, com sentíem, és una tragèdia d’un rei vell que decideix repartir la seva herència en funció de quina de les seves tres filles l’adula més. La més petita de les tres es nega a entrar en aquest joc i aquí comença la tragèdia quan el rei s’adona que precisament la petita era la que l’estimava més. El rei, arriba a la bogeria fina a comportar-se com un infant quan mor la filla petita. Des del 27 de juny i fins l’1 d’agost l’obra es representa a la Biblioteca de Catalunya, un escenari privilegiat segons Anguera.

El Rei Lear finalitza la temporada aquest proper diumenge al festival Shakespeare de Santa Susanna. A partir del gener del 2009 i fins el març l’obra girarà per diversos teatres de Catalunya amb la possibilitat, encara per confirmar, de fer una parada a Vic i Torelló. Degut a l’èxit que ha tingut l’obra, amb les entrades exhaurides des de fa dies, també s’està estudiant la possibilitat de repetir-la de cara al proper més d’abril a la Biblioteca de Catalunya.

Joan Anguera de Rei Lear

En el repartiment també hi ha l'osonenc Ramon Vila

El Rei Lear ha tingut molt èxit en el Festival Grec de Barcelona

Etiquetes:
Cultura