24 d'abril de 2024

Desmunten la línia elèctrica Vic-Pierola a Santa Eugènia de Berga

El desmantellament del traçat ha estat fortament reivindicat per la seva proximitat amb l'escola del municipi

El Ter 4 d'agost de 2011 a les 13:38
Desmunten la línia elèctrica Vic-Pierola a Santa Eugènia de Berga
(ACN).- Red Eléctrica ha desmantellat avui la línia d'alta tensió Vic-Pierola a Santa Eugènia de Berga (Osona). Es tracta d'un fet fortament reivindicat pels ciutadans d'aquesta població perquè el traçat se situa just a sobre de l'escola del municipi. L'alcaldessa de Santa Eugènia de Berga, Anna Franquesa, ha explicat que "hi ha diferents opinions sobre el perill del traçat, però sí és cert que se sentia el guspirejar de la línia i els nens hi jugaven a sota cada dia".

El desmantellament ha estat possible gràcies a l'entrada en funcionament de la nova línia Sentmenat-Bescanó. Els treballs per desmuntar els 37 quilòmetres de traçat van començar el mes de juny i es preveu que durin al voltant d'un any.

L'empresa Red Eléctrica ha desmuntat el suport 163 de l'antic traçat Vic-Pierola (400 kV) a Santa Eugènia de Berga. Aquesta és una de les torres de la línia que desapareix gràcies al fet que el traçat Vic-Pierola coincideix al llarg de 37,2 quilòmetres amb el de Sentmenat-Bescanó i aquesta última línia ha pogut incorporar el servei.

El traçat Vic-Pierola passa pels municipis de Sant Llorenç Savall, Gallifa, Sant Feliu de Codines, Sant Quirze Safaja, Sant Martí de Centelles, Centelles, Seva, Taradell, El Brull, Santa Eugènia de Berga, Calldetenes i Folgueroles. Es tracta de zones molt poblades de la Plana de Vic i, per això, la retirada del traçat va ser la contrapartida més important que va aconseguir l'associació Protecció Ciutadana d'Osona en la negociació que fa més de deu anys van dur a terme Red Elèctrica i la Generalitat: un cop disponible el nou corredor elèctric, es procediria al desmuntatge de les antigues línies que ja no són necessàries.

El procés de desmantellament de la línia serà l'invers al muntatge de la MAT: primer s'han de treure els cables i després les torres.

El delegat de Red Eléctrica a Catalunya, Lluís Pinós, ha assegurat que la línia, que va ser la primera de 400kV que es va construir a l'estat espanyol, es va instal.lar abans que l'escola i ha assegurat que no suposava cap tipus de perill pels ciutadans del poble. Tot i això, l'alcaldessa del municipi, Anna Franquesa, ha explicat que hi ha diferents opinions sobre aquest tema i ha dit que "se sentia el guspirejar de la torre i els nens hi jugaven a sota cada dia".

ACN

ACN2

Etiquetes: