25 d'abril de 2024

36 entitats denuncien la 'persecució policial' entorn a les plataformes contràries a la MAT

Aquestes entitats denuncien l'existència de 'fitxers il·legals' on apareixen persones que no tenen cap antecedent penal

El Ter 30 de juliol de 2008 a les 09:20
Representants dels col-lectius que han signat el manifest aquest dimarts davant la Catedral de Vic
Un total de 36 entitats de la comarca d'Osona han denunciat aquest dimarts a Vic la 'persecució policial' que segons ells fan els Mossos d'Esquadra a les persones contràries a la MAT o implicades en les lluites socials i de defensa de la terra. Aquestes entitats denuncien l'existència de 'fitxers il·legals' on apareixen persones que no tenen cap antecedent penal.

La denúncia l'han feta després que el passat 15 de juliol un militant de Maulets rebés una citació policial per anar a declarar acusat de fer danys als fonaments d'una de les torres de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Un altre jove de Taradell també ha rebut una citació -'sense proves', segons les entitats- per una falta de danys.

Segons aquestes entitats l'única prova contra el jove de Vic és una foto de la premsa comarcal on apareix un grup de joves al peu d'una torre amb una pancarta. Segons han dit aquest dimecres els representants d'aquests col·lectius el jove identificat 'no surt a la fotografia' ni reconeix a cap de les persones que hi apareixen pel que consideren és un 'muntatge policial' que demostren 'la democràcia que tenim'.

Les entitats que han signat aquest manifest diuen que la policia vol aprofitar 'incidents aïllats' per criminalitzar un moviment 'ampli i global'. Els signants han fet una crida a la 'unitat' per seguir mostrant la seva oposició a aquest projecte.

Davant de la Catedral de Vic, Mariana Muchnik, de la Plataforma No a la MAT, i Nil Cardona, de Maulets, han dit que la fragilitat del sistema es demostra veient com 'milers' d'al·legacions contra el projecte presentades de particulars i d'ajuntaments han quedat 'arxivades en l'oblit'. Tot i que segons aquestes entitats el cas s'ha portat a totes les institucions possibles 'encara s'ha d'obtenir resposta' i les torres de la línia ja estan en construcció.

Els signants d'aquest manifest han fet una crida a tots els col·lectius de la comarca perquè estiguin 'en alerta' per possibles 'nous casos repressius'. També han fet una recomanació perquè qualsevol persona que sigui cridada a declarar pel Mossos d'Esquadra sobre aquest tema s'informi amb un advocat i perquè no declari 'si no és davant d'un jutge'.

Les entitats han anunciat que durant el mes d'agost estudien fer alguna mobilització o acció de protesta a nivell de comarca i que de cara al setembre s'estudia fer una altre mobilització a nivell de tots els col·lectius opositors a la línia de tot Catalunya.

Entre els signants del manifest hi ha entitats com el Grup de Defensa del Ter, la Coordinadora Obrera Sindical d'Osona, la Unió Excursionista de Vic, la CUP de diferents municipis de la comarca d'Osona o els Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya a la demarcació de Vic.

Lectura del manifest dels 36 col-lectius davant la façanada de la Catedral de Vic

Etiquetes: