25 d'abril de 2024

Els patinadors Gibaja i Dot del CPA Tona ja entrenen pel Campionat Europeu Júnior

El Campionat Europeu Júnior tindrà lloc del 19 al 24 de setembre a Regio Calabria, a Itàlia

El Ter 9 d'agost de 2011 a les 12:48
Els patinadors Ivan Dot i Marina Gibaja durant el Campionat d’Europa de Patinatge Artístic. Foto: Marta Leal
Els patinadors Marina Gibaja i Ivan Dot del Club Patinatge Artístic de Tona participaran al Campionat Europeu Júnior que tindrà lloc del 19 al 24 de setembre a Regio Calabria, a Itàlia. Ho han aconseguit després de la bona puntuació que van rebre al Campionat d’Espanya, que es va disputar a Llagostera.

Els joves, de 17 anys tots dos, hi participaran en la modalitat de parelles de dansa. Aquestes dues darreres setmanes han estat de vacances per descansar després del Campionat d’Espanya i ara ja han encetat la graella d’entrenaments pel proper campionat. L’entrenador, Miquel Quintana, assegura que arribar al Campionat era una fita que han tingut present durant tota la temporada i que els interessaria poder-se classificar pel mundial d’aquest any.

La primera prova que hauran de superar són dues danses iguals per a tots els competidors. Quintana diu que això és positiu perquè els jutges ho tenen més fàcil a l’hora de classificar. La segona prova és la de dansa original que consisteix en ballar dues peces musicals que tria la Federació Europea. La prova de l’últim dia és una dansa lliure, tot i que hi ha alguns requisits obligatoris, és una de les proves en què els patinadors s’hi poden lluir més. Marina Gibaja explica que "és un orgull haver arribat fins aquí després d’haver treballat durant tota la temporada".

En aquests moments, Gibaja i Dot, entrenen unes 25 hores a ritme intensiu durant 5 dies a la setmana. La primera part de l’entrenament se centra en la tècnica i la segona en els programes que es faran durant la competició. Els primers dies de la competició serveixen per familiaritzar-se amb la pista.

Els patinadors osonencs competiran els dies 20, 21 i 23 de setembre. El mateix 23 serà el dia que es coneixeran els resultats.
Etiquetes:
Esports