24 d'abril de 2024

La primera Festa del Batre de Calldetenes recorda Josep Carol Moncau

Tota l’activitat se centrarà al Molí de la Calvaria i, des de l’organització, esperen una bona presència de públic

El Ter 16 d'agost de 2011 a les 19:23
Cartell de la primera edició de la Festa del Batre de Calldetenes
Calldetenes organitza diumenge la primera Festa del Batre en memòria de Josep Carol Moncau. La iniciativa ha nascut fruit de la confluència d’interessos per recordar el promotor de la Ruta dels Molins i el projecte de la Universitat de Vic de l’Ecomuseu del Blat. A més, també hi participaran els tonis de Folgueroles i Taradell.

El professor de la UVic, Jacint Torrents, ha explicat que "la Festa del Batrel desperta un interès etnogràfic" i detalla que "el procediment té molts passos". Al llarg de la jornada de batuda, una vintena de joves del camp de Treball Can Pic de Taradell seguiran els passos de la feina al camp i faran funcions de científics amateurs o etnògrafs.

Tota l’activitat se centrarà al Molí de la Calvaria i, des de l’organització, esperen una bona presència de públic variable a mesura que avanci el dia. Paral.lelament, dins el Molí també s’inaugurarà una exposició fotogràfica sobre els treballs vinculats al segar i el batre. Josep Albó n’ha estat el promotor.

La Festa del Batre durarà tot el diumenge i les activitats es duran a terme al voltant del Molí de la Calvaria, al nucli de Sant Martí de Riudeperes, a Calldetenes. L’assistència és gratuïta.
Etiquetes: