27 d'abril de 2024

SOS Lluçanès denuncia les olors de la planta de compostatge Fumanya

La planta ha efectuat algunes reformes per reduir les pudors però no s'ha solucionat el problema, segons la comissió

El Ter 19 d'agost de 2011 a les 13:46
Imatge d'arxiu d'un edifici amb pancartes de protesta per les pudors
La Comissió SOS Lluçanès continua protestant per les pudors de la planta de compostatge Fumanya, ubicada al municipi de Sant Martí d’Albars. Alguns veïns d’aquest municipi i d’altres propers han presentat nombroses denúncies per demanar el tancament de la planta.

Així evitarien una situació que, segons ells, és impossible d’aguantar perquè les pudors es mantenen tots els dies i a totes hores.

L’Ajuntament d’Olost, municipi veí de Sant Martí d’Albars, també rep les molèsties de la planta al nucli de població de Santa Creu de Jutglar. L’alcalde d’Olost, Josep Maria Freixanet, ha afirmat que ja ha fet saber a les institucions competents la seva disconformitat amb la pudor de la planta.

Alguns membres de la comissió SOS Lluçanès han rebut pressions per les seves queixes i denúncies des de l’any 1998, quan va obrir la planta i van començar les molèsties. Freixanet ha afirmat que les molèsties són considerables.

La planta ha efectuat algunes modificacions per reduir les pudors però no s'ha solucionat el problema, segons la comissió. L’alcalde de Sant Martí d’Albars, Ramon Erra, afirma que la situació ha millorat molt en els darrers anys amb aquestes obres i que en els propers mesos es faran estudis per veure el nivell de pudor de la planta.
Etiquetes:
Fires i festes