23 d'abril de 2024

El Voltreganès tindrà uns pastissets propis

La presentació del nou producte gastronòmic El Voltreguí serà dissabte a 2/4 d’11 del matí

El Ter 23 d'agost de 2011 a les 19:30
La Creu del Morral. Foto: ca.wikiloc.com
Sota el nom de "El Morral, 110 anys de la nostra història" el proper dissabte, dia 27 d’agost a les 11 del matí, es commemorarà els 110 anys de la construcció del símbol emblemàtic de Sant Hipòlit de Voltregà. A més, en motiu d'aquesta commemoració, naixerà el Voltreguí. Es tracta d'un innovador producte gastronòmic impulsat per la Casa Museu del Voltreganès i els Ajuntaments de Sant Hipòlit i Masies de Voltregà.

El Voltreguí serà un pastisset elaborat amb productes semblants al massapà, però amb personalitat pròpia. De fet, tal com explica el president d’Osona Gastronomia, Francesc Ayats, el nom del producte ja és "el nom que teníen els dolços que van arribar amb les legions romanes que es van apossentar a les contrades del Voltreganès".

El Voltreguí sortirà a la venda per primer cop dissabte, però la intenció és que es converteixi en un producte típic del Voltreganès, "un producte d'excel·lència". Per elaborar-lo, Ayats admet que s’han hagut de fer moltes proves, el procés ha estat llarg i s’ha canviat la fórmula més d’una vegada. El resultat final, però, diu Ayats, és "satisfactori".

La presentació del nou producte gastronòmic El Voltreguí serà dissabte a 2/4 d’11 del matí a la Creu del Morral, que arriba als 110 anys.
Etiquetes: