25 d'abril de 2024

Una empresa de Gurb elabora jaços amb paper reciclat per a les granges de porcs

L'empresa també recupera fusta de palets per a la construcció de mobiliari urbà

El Ter 24 d'agost de 2011 a les 12:53
El jaç resultant del reciclatge
ACN - L'empresa osonenca Recollida i Reciclatge SL produeix 40 tones de bales de paper reciclat al mes que es destinen a la fabricació del jaç per als garrins acabats de néixer.

El gerent de l'empresa, Joan Redorta, ha explicat que en el moment del part, la propietat assecant del paper de diari "eixuga els godalls i els prevé d'agafar refredats". Segons Redorta, "de cada camada, se salven d'un a dos garrins, cosa que fa augmentar la producció dels grangers".

L'empresa ven les bales de paper a granges d'arreu de Catalunya però també a l'Aragó, Castella la Manxa, el País Valencià i Navarra. Segons Redorta, el preu del paper "ha baixat considerablement" i, si fa uns anys aquest empresari pagava 120 euros per una tona de diaris, "ara en paguem 190", ha detallat. I aquest fet, òbviament, repercuteix en el preu. L'empresa també recupera fusta de palets per a la construcció de mobiliari urbà sota encàrrec i de manera artesanal.

Recollida i Reciclatge SL, nascuda l'any 1994, es dedica a recuperar i reciclar tot tipus de materials, i dóna feina a 25 persones, entre les quals hi ha treballadors amb dificultats físiques o psíquiques. L’empresa també s’encarrega de la recollida industrial de deixalles, la gestió de deixalleries, la recaptació d'olis domèstics a escoles i restaurants per fer-ne biodièsel o la destrucció de documents confidencials. Recollida i Reciclatge SL té una facturació mensual de 250.000 euros.

Els diaris que es reciclen a l'empresa

Imatge de les instal·lacions

La fusta que s'utilitza per al mobiliari urbà

La materia primera de l'empresa

Etiquetes: