25 d'abril de 2024

L'alcaldessa de Lluçà reobre el debat sobre l'adequació dels contenidors multiproducte

Lluçà és un dels municipis del Lluçanès i Osona que ha abanderat la causa de la sostenibilitat i del reciclatge

El Ter 2 d'agost de 2008 a les 13:44
Osona té un sistema únic de recollida selectiva
L’alcaldessa de Lluçà, Eva Boixadé, ha manifestat la seva oposició al sistema de reciclatge i recollida selectiva basat en contenidors multiproducte.
Aquests contenidors estan dedicats a envasos lleugers i paper, i que eliminen els tradicionals contenidors blaus, de paper, i groc, d’envasos.
La de Boixadé és, doncs, una de les veus institucionals crítiques amb aquest mecanisme de recollida selectiva únic a Catalunya, aprovat l’any 1998 pel Consell Comarcal d’Osona en el marc del “Pla de gestió dels residus municipals de la comarca d’Osona”.

Les queixes d’Eva Boixadé als contenidors multiproducte arriben després que en les últimes setmanes tècnics del Consell Comarcal hagin plantejat fermament la instal•lació d’aquests contenidors a Lluçà. Per Eva Boixadé, aquest sistema de recollida selectiva significaria un pas endarrere per a Lluçà.

Malgrat el pla es va aprovar l’any 98, no ha estat fins als darrers anys quan la instal•lació de contenidors multiproducte s’ha intensificat arreu d’Osona.

Ara, i encara pendent d’inserir el canvi de sistema en els municipis més petits, Lluçà ha reobert el debat sobre la conveniència d’un mètode de recollida selectiva que, tot i ser més pràctic en termes logístics, exigeix menys capacitat de selecció a la ciutadania. Amb tot, però, Eva Boixadé també comprèn la voluntat del Consell Comarcal de canviar el sistema de reciclatge existent a Lluçà.

Val a dir que Lluçà és un dels municipis del Lluçanès i Osona que ha abanderat la causa de la sostenibilitat i del reciclatge. De fet, va ser un dels primers municipis a dedicar una jornada íntegre al Medi Ambient.
Etiquetes: