24 d'abril de 2024

Els bastoners de Malla tornen satisfets de la seva participació a l'Aplec Internacional de Tallin

El grup de Malla estava format per 10 persones, 9 bastoners i 1 músic

El Ter 4 d'agost de 2008 a les 19:39
Imatge dels bastoners de Malla en una actuació a Llagostera
Aquest dilluns al migdia ha arribat l’expedició de bastoners de Malla que han participat, durant el cap de setmana, en l’Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics a Tallin, Estònia. Després d’uns dies d’intensa activitat cultural, l’expedició que va marxar divendres al matí ha tornat a terres osonenques.

El grup de Malla estava format per 10 persones, 9 bastoners i 1 músic. La valoració d’aquest aplec ha estat molt positiva per part dels bastoners, ja que, és la vegada que han portat el seu espectacle més lluny i també perquè han tingut l'ocasió de compartir la cultura i la tradició catalana amb la resta d’Europa.

L’estada ha estat curta però intensa. El dissabte al migdia va començar l’actuació dels bastoners a Tallin amb la participació en una cercavila pels carrers de la ciutat, on també hi van participar diverses mostres culturals com: esbart, sardanistes o bestiari. El diumenge va tenir lloc l’actuació en solitari dels bastoners de Malla, amb una mostra de balls de bastó a la plaça de la vila. També hi va haver actuacions com els castellers.

En la trobada hi varen participar més de 500 persones. Destaca l’alta participació catalana, amb més de 9 grups col•laborant. El conseller català Joan Manel Trasserras va ser l’encarregat de la inauguració de l’aplec.
Etiquetes:
Cultura