26 d'abril de 2024

L’Esquirol acull la desena edició de la Fira del Llibre de Muntanya

La Fira també comptarà amb altres xerrades, projeccions o els GRAE dels Bombers

El Ter 29 de setembre de 2011 a les 17:18
Un dels estands de la fira. FOTO: David Fajula
Aquest cap de setmana, l’Esquirol acollirà la desena edició de la Fira del Llibre de Muntanya. La Fira estarà ubicada a l’Era de Can Torra i obrirà les portes el dissabte 1 d’octubre a les 10 de matí. Una novetat important d’aquesta és la creació d’un concurs de "Relats Breus de Muntanya". La fira comptarà amb un trentena d’expositors.

Tot i que la majoria d’editorials presents són de Catalunya, també n’hi haurà d’Andorra, Madrid o el País Basc. Aprofitant que l’Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat el 2011 "Any Internacional dels Boscos" la Fira s’ha volgut sumar a aquest reconeixement programant dues xerrades.

Els llibres són un any més l’eix vertebrador de la Fira i al voltant d’aquests s’articulen tota una sèrie d’activitats relacionades amb la muntanya. Per l’edició d’enguany hi ha 19 presentacions de llibres confirmades i que es faran al llarg dels dos dies a la sala de presentacions de llibres que està situada a la carpa editorial. Segons Miquel Vilella, membre de l'organització, la valoració d’aquests 10 anys de vida de la fira és molt positiva tot i que ara s’està pendent de la continuïtat de l’entitat organitzadora.

La Fira també comptarà amb altres xerrades, projeccions o els GRAE dels Bombers de la Generalitat de Catalunya fent sessions de seguretat i exercicis de recerca de gent perduda. La fira també comptarà amb nombroses activitats complementàries com activitats d’iniciació al Geocaching, una cursa d’orientació, tallers de la prehistòria o un rocòdrom.

La inauguració de la fira serà el dissabte a les 12 del migdia a la carpa de conferències. La inauguració estarà presidida per Roser Quera i Simó de la llibreria Quera de Barcelona que aquest any ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura Popular.

Programació

Etiquetes: