27 d'abril de 2024

La Plataforma de la Vegueria de l'Alt Ter reprèn l'activitat civil per reactivar el debat territorial

Ausàs ha afirmat que la nova distribució territorial del país en vegueries és un objectiu de la present legislatura

El Ter 7 d'agost de 2008 a les 13:58
Imatge d'arxiu en una intervenció de la Plataforma de l'Alt Ter al Penedès
La Plataforma de la Vegueria de l’Alt Ter tornarà a impulsar la seva activitat pública. Després de gairebé un any sense expressar-se i lluny dels mitjans de comunicació, la Plataforma de la Vegueria de l’Alt Ter ha decidit reincorporar-se davant la desídia en què han caigut les aspiracions per obtenir una vegueria entre Osona i el Ripollès.
Aquest retorn es produeix després que qui estava cridat a ser el nou abanderat del projecte de l’Alt Ter, l’alcalde de Vic Josep Maria Vila d’Abadal, hagi abandonat i matisat progressivament aquesta voluntat, sobretot arran de la trobada que el passat mes de novembre va mantenir amb l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí.En aquesta reunió, d’Abadal i Camprubí van parlar d’un projecte comú i global de la Catalunya interior.
Un dels caps visibles de la Plataforma de la Vegueria de l’Alt Ter, Rogeli Montoliu, explicava a ELTER.net perquè l’entitat s’havia mantingut en silenci en aquests últims mesos.

Des de la Plataforma de la Vegueria de l’Alt Ter es considerava que, després de les eleccions municipals de 2007, era el moment perquè l’esfera política agafés el relleu en les reclamacions de la vuitena vegueria d’Osona i el Ripollès.

En el seu retorn, una de les primeres accions de la Plataforma serà sol•licitar una trobada amb l’alcalde de Vic, ja que l’entitat vol recordar-li les promeses que va realitzar i que es van incloure en el programa electoral de Vila d’Abadal.

Amb tot, des de la Plataforma de la Vegueria de l’Alt Ter es defensa la validesa del projecte per la manca de rèpliques, per part dels estaments polítics, que han originat les seves propostes.

El retorn de la Plataforma de la Vegueria de l’Alt Ter coincideix en el temps amb les declaracions que ha efectuat el conseller de Governació, Jordi Ausàs, en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies.

En ella, Ausàs ha afirmat que la nova distribució territorial del país en vegueries és un objectiu de la present legislatura i ha concretat l’any 2011 com la data en què entraran en marxa.

D’altra banda, Ausàs ha assegurat que actualment l’acord al Govern per impulsar les vegueries fa referència a set vegueries, tot i que no ha entrat a valorar quines comarques integraran cada vegueria.
Etiquetes: