26 d'abril de 2024

Mor Ramon Vila, el "mossèn tot terreny"

El mossèn Vila encara oficiava una missa diària a la residència de Rocaprevera

El Ter 8 d'agost de 2008 a les 13:40
A pesar dels seus 101 anys, el mossèn Vila no deixava de ser una persona activa
El mossèn de Torelló Ramon Vila va morir aquest dijous al seu municipi natal a l’edat de 101 anys. Vila va morir al Casal Avis Residència Rocaprevera, l’edifici on va conviure en els darrers anys de la seva vida. Ramon Vila era un mossèn carismàtic i, popularment, era conegut amb el sobrenom del “noi” o “mossèn tot terreny”.
La trajectòria de Mossèn Vila va estar marcada per la guerra, que va fragmentar la seva carrera com a capellà. La guerra el va obligar a marxar a Barcelona, on practicava misses clandestines. Aviat, però va tornar a la seva comarca natal, oficiant misses a la parròquia de Santa Maria d’Olost, de la qual en va ser rector fins a la seva jubilació l’any 1990, 25 anys després d’arribar-hi.
La implicació de Ramon Vila era màxima en totes aquelles activitats que requerien de la seva presència. Era una persona que col•laborava activament en tasques que anaven més enllà de les exclusivament parroquials.

Al llarg de la seva trajectòria vital va publicar 4 llibres de memòries amb títols com 'Memòries d'un capellà anarquista' o 'Un capellà en temps difícils', entre d'altres.

La seva avançada edat no li va impedir continuar dient missa fins els últims dies. De fet, el mossèn Vila encara oficiava una missa diària a la residència de Rocaprevera per a aquells residents que no es podien desplaçar fins a la parròquia.
Etiquetes:
Sostenibilitat