25 d'abril de 2024

"Al mateix temps" o "Allo stesso tempo", una coproducció que presenta el Teatre Centre de Manlleu

Jordi Arqués i Stefano Panzeri són els dos directors de l'obra catalano-italiana

El Ter 12 d'agost de 2008 a les 12:38
Imatge d'un dels últims assaigs
El Teatre Centre de Manlleu va presentar aquest dilluns en roda de premsa la nova obra de teatre “Al mateix temps”, una coproducció amb la companyia de teatre italiana Rozinante. Aquesta iniciativa de cooperació va sorgir fa un parell d’anys quan es van iniciar els contactes amb un grup de teatre de Merate, a Itàlia la ciutat que l’any 2006 va iniciar un agermanament amb Manlleu.

Les primeres propostes d’intercanvi teatral van portar al Teatre Centre a representar un espectacle a Itàlia, concretament la última obra de la companyia: RJ. Amor a mort, el mateix que havia fet el grup italià uns mesos abans a Manlleu amb Truffaldino, il servitori de due padroni.

El bon resultat de la trobada va propiciar que entre els dos directors; Jordi Arqués i Stefano Panzeri, sorgís una proposta de treball conjunt que han dut a terme durant aquest últim any. La producció de l’espectacle s’ha fet per separat i durant aquesta setmana s’estan acabant de polir els últims detalls, ja que la companyia Rozinante s’ha desplaçat aquests dies fins a Manlleu.

La directora del Teatre Centre de Manlleu, Dolors Collell, destacava en roda de premsa, la importància de la singularitat del projecte, el fet de que la cooperació entre dues cultures és un enriquiment des del punt de vista humà i cultural i per últim, la transcendència de mantenir l’activitat teatral pel Teatre Centre, ja que, el seu lloc habitual de treball, el teatre, està actualment en obres.

L’obra “Al mateix temps” ha rebut la subvenció Bulevard de la Diputació de Barcelona, el suport dels dos ajuntaments: el de Manlleu i el de Merate, i la cessió d’un espai per a la representació per part de Fundició Ductil Benito.

La coproducció catalano-italiana s’estrenarà el dia 15 d’Agost en el marc de la festa major 2008 a partir de les 10 del vespre. Hi haurà dues representacions més el dia següent a la mateixa hora i el 17 a les 7 de la tarda.

Stefano Panzeri, Dolors Collell i Jordi Arqués en la presentació de l'obra.

Imatge de tots els components de l'obra teatral.

Etiquetes:
Cultura