26 d'abril de 2024

Roda de Ter arrenca els actes emmarcats en les Jornades Miquel Martí i Pol

L’acte es clourà amb la presentació de l’espectacle teatral “El Poble”, basat en l’obra de Miquel Martí i Pol

El Ter 9 de novembre de 2011 a les 12:17
Aquest dimecres Roda de Ter arrenca els actes emmarcats en les Jornades Miquel Martí i Pol. Un any més, amb la voluntat de recordar la figura del poeta, s’han organitzat diverses activitats. La primera activitat té lloc aquest dimecres i l’organitza la Biblioteca Bac de Roda.

L’acte, adreçat als més petits, és ‘15 lletres fan un nom: Miquel Martí i Pol’, a càrrec d’Eugènia Gonzàlez, que aproparà la figura del poeta a grans i petits. Les escoles de Roda també fan present la poesia de Martí i Pol a les aules, treballant poemes adaptats segons el cicle, fent-ne murals i pictogrames.

El divendres dia 11, dia de la mort del poeta, es farà com cada any, una lectura de poemes a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda. Els poemes seran recitats per diferents persones del món de la cultura, actors, mestres, músics d’Osona i d’altres indrets de Catalunya. Hi seran, per exemple, Ramon Muntaner, Pep Poblet, Antoni Llach, Jordi Domènech o Dolors Colllell, entre d’altres. Tota persona interessada també s’hi podrà afegir.

El dissabte es presentarà la publicació del recull de poemes guanyador del 26è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, Natana, que comptarà amb la presència del seu autor Josep Fàbrega i Selva. Les Jornades acabaran amb el Lliurament dels Premis Literaris, diumenge al matí, que enguany retornen al Teatre Eliseu i comptaran amb la presència del President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i Figueras.

L’acte es clourà amb la presentació de l’espectacle teatral "El Poble", basat en l’obra de Miquel Martí i Pol del mateix nom, i que va a càrrec del Teatre esSela. Les jornades les organitza l’Ajuntament de Roda, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Associació d’Amics de Miquel Martí i Pol i la Fundació Martí i Pol.
Etiquetes:
Cultura