25 d'abril de 2024

El recull poètic titulat ‘Estén la mà’ de Jordi Pla s’ha endut el 27è premi de poesia Miquel Martí i Pol

El premi a projectes pedagògics Emili Teixidor va quedar desert

El Ter 14 de novembre de 2011 a les 10:40
Imatge de l'acte d'aquest diumenge. FOTO: M. À. Roviró
L’autor de Figueres va recollir el guardó aquest diumenge al Teatre Eliseu de Roda de Ter en l’acte que va servir també per tancar les jornades dedicades al poeta rodenc. Sobre el treball premiat, el mateix Pla, destaca que intenta ser una reflexió sobre temes quotidians fent uns de la natura com a vehicle d’accés a allò més sublim.

Professor de llengua catalana prejubilat, amb 62 anys, Pla ha dedicat tota la seva vida a l’ensenyament i a la critica literària. Aquesta era la primera vegada que es presentava a aquest guardó. Pla, es reconeix admirador de l’obra del poeta rodenc i en destaca la seva "virtualitat comunicativa".

En el transcurs de l’acte d’aquest diumenge també es van lliurar els premis ARC de narrativa infantil i juvenil. Pel que fa al premi a projectes pedagògics Emili Teixidor, el jurat el va declarar desert. L’acte, que va comptar amb la presència de Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, es va tancar amb la representació de l’espectacle teatral "El Poble", basat en l’obra de Miquel Martí i Pol del mateix nom, i que va a càrrec del Teatre esSela.

L’alcalde de Roda de Ter va aprofitar l’entrega dels Premis Literaris per anunciar que Roda de Ter treballarà per aconseguir que l’any 2013 es converteixi en l’Any Miquel Martí i Pol, coincidint amb el 10è aniversari de la mort del poeta.

Les activitats emmarcades en les Jornades Miquel Martí i Pol van arrencar el passat dimecres amb una hora del conte especial dedicada la poeta. El divendres, dia de la mort del poeta, es va fer com cada any, una lectura de poemes a la Sala Polivalent de la Biblioteca Bac de Roda. El dissabte es va presentar la publicació del recull de poemes guanyador del 26è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol, Natana, que va comptar amb la presència del seu autor Josep Fàbrega i Selva. Al llarg de tota la setmana les escoles també van portar a terme nombroses activitats amb l’objectiu de recuperar la figura de Marí i Pol.
Etiquetes:
Cultura