23 d'abril de 2024

Joves d'arreu del món rehabiliten espais de Sant Pere en un camp de treball organitzat pel GDT

El Grup de Defensa del Ter de Manlleu ha impulsat el camp, al qual han participat quinze joves d'entre 18 i 28 anys

El Ter 13 d'agost de 2008 a les 14:45
Una imatge del camp de treball
Aquest dimarts es va posar el punt i final al camp de treball internacional que el Grup de Defensa del Ter impulsava a la Fontsanta de Sant Pere. Durant quinze dies, un grup de quinze joves d’entre 18 i 28 anys de diversos punts del món han arranjat també diversos trams del camí Vora-Ges.

Sergi Solà, del GDT i monitor del camp, explica que s’han repintat els senyals del terra del camí. A més, s’han refet les passeres en punts en què se les havien endut les riuades i s’ha desbrossat part del recorregut. Pel que fa a la Fontsanta, s’ha rehabilitat, se n’ha tret el fang i s’ha adequat l’entorn.

Ara, l’entitat ecologista intenta implicar l’Ajuntament de Sant Pere i altres administracions per tal que acabin el projecte de la Fontsanta i s’hi pugui col·locar per exemple, ‘alguna taula’ per tal que es converteixi en una ‘zona de lleure més utilitzada’. Solà explica que els joves, procedents de països com el Marroc, Turquia, Bèlgica, Alemanya o Itàlia, han format un grup ben avingut on la convivència ha estat intensa i també molt interessant. La barreja de cultures i costums, segons diu, ha donat peu a situacions que han fet que els participants s’hagin pogut enriquir.

Els joves van dedicar els caps de setmana al lleure i van assistir, per exemple, a alguns dels actes de la festa Major de Torelló. Els participants han estat allotjats en una de les aules del CEIP Josep Maria Xandri, que ha cedit el consistori.
Etiquetes: