24 d'abril de 2024

L’artista manlleuenc, Cesc Grané, presenta la mostra “Yokai!” a Barcelona

Partint de la tradició Grané n’ha fet la seva pròpia versió

El Ter 30 de novembre de 2011 a les 12:12
Un dels Yokai
L’artista manlleuenc, Cesc Grané, presenta "Yokai!", una exposició individual sobre monstres sobrenaturals del folklore japonès. Es pot visitar fins el 20 de gener a la galeria SHO de Barcelona. Grané presenta 7 personatges inspirats en els Yokai, uns éssers en el seu habitat, amb una aparença única i habilitats pròpies.

Els Yokai apareixen, desapareixen i fins i tot canvien de forma, per això són gairebé impossibles de classificar i les seves possibilitats són infinites. Partint de la tradició Grané n’ha fet la seva pròpia versió.

El mateix Grané explica que "són éssers molt respectats que utilitzen els seus poders segons la seva naturalesa i objectius, és per això que alguns són venerats i d’altres temuts". El manlleuenc, ha treballat perquè les seves creacions siguin molt diferents entre elles i per tal que sigui l’espectador qui en descobreixi les característiques i possibles poders. En aquesta mostra es poden veure un total de 7 creacions. Segons Grané, no descarta fer-ne més properament tot i que és un treball molt laboriós.

Grané treballa la il·lustració digital amb una iconografia molt personal inspirada sobretot en l’estètica japonesa i els art toys. De moment la mostra es pot veure a Barcelona fins el 20 de gener, però Grané no descarta poder-la portar a d’altres indrets.

Cesc Grané

Etiquetes:
Cultura