26 d'abril de 2024

Calldetenes, Gurb i la Guixa tindran parades de l'autobús urbà de Vic a partir del setembre

El mateix tiquet permetrà, durant uns tres quarts d’hora, pujar i baixar de l’autobús les vegades necessàries

El Ter 14 d'agost de 2008 a les 13:40
Una de les parades del bus urbà
L’inici del curs escolar, el 15 de setembre, coincidirà amb l’ampliació de la xarxa d’autobusos urbans de la ciutat de Vic. El consistori, juntament amb la Generalitat i els alcaldes afectats, ha decidit augmentar de 3 fins a 5 les línies de bus i que els vehicles arribin fins al nucli de la Guixa, fins a Gurb i a Calldetenes.

El regidor de Serveis, Toni Serrat, explica que les línies passen molt a prop de totes les escoles i per, tant, qui ho vulgui podrà optar pel transport públic. A més, s’han volgut cobrir altres indrets d’interès com l’hospital.

En total, hi haurà fins a 16 parades. Coincidint amb l’entrada en funcionament del nou servei, s’estrenaran autobusos més grans, que doblaran la capacitat pel que fa a passatgers. S’hi podran encabir fins a 68 persones. Tots ells tindran també un plataforma baixa, apta per a cadira de rodes.

El projecte de la xarxa pública de transport interurbà es troba ara a la primera fase. Tant la Guixa com Gurb i Calldetenes tindran estacions de transbordament. Els usuaris, amb un mateix tiquet, tindran un lapse de temps d’uns tres quarts d’hora per pujar i baixar de l’autobús les vegades que els calguin. Més endavant, la Generalitat estudia annexar més municipis com Manlleu i també afegir-hi connexions als polígons industrials.

Segons el regidor, la voluntat política de Vic, amb el nou servei de transport és la d’exercir com a ‘capital de comarca’. Es vol pal·liar també el que reflecteixen els estudis: que els viatges dins de la comarca en cotxe particular superen els 30 mil cada dia.
Etiquetes: