24 d'abril de 2024

Centelles amplia les activitats complementàries de la 4a Fira de la Tòfona

Centelles havia estat una capital de la tòfona, i n’havia arribat a marcar el preu a tot l’Estat Espanyol

El Ter 13 de desembre de 2011 a les 13:26
Una imatge de la tercera edició de la Fira de la Tòfona de Centelles, el 2010
Centelles es prepara per acollir durant el proper cap de setmana la 4a edició de la Fira de Tòfona, amb multitud d’activitats gastronòmiques i cuiners de renom convidats, com el xef Nandu Jubany. El president de la Unió de Botiguers, Dani Pujol, explica que s’ha optat per ampliar l’oferta d’activitats complementàries.

A més de l’espai firal i venda de tòfones, que es farà al passeig, l’ampli programa d’activitats gastronòmiques, lúdiques i festives, estaran ubicades al nucli antic. S’hi inclou una taula rodona, el lliurament de premis del tercer concurs de ratafia o la presentació del llibre "El despertar del món rural en la postguerra", de la centellenca Fina Vila.

Segons Pujol, esperen que la Fira de la Tòfona complementi la campanya de Nadal. Situant la fira el cap de setmana previ a les festes, volen mirar d’afavorir les vendes, que estan sent minses. Entre les activitats, a banda de les infantils, destaquen els cursos de cuina amb tòfona. Els interessats es poden apuntar el mateix dia, i amb l’ajut de cuiners locals, "perdre la por" a cuinar amb aquest apreciat aliment. Pujol recorda que antigament Centelles havia estat una capital de la tòfona, i n’havia arribat a marcar el preu a tot l’Estat Espanyol. Amb la iniciativa endegada fa 4 anys, es reivindica aquest passat.

Pujol reconeix que no és una bona temporada de tòfona, i que els tofonaires expliquen que no ha fet el temps adequat a la zona, i per això "se n’ha fet poca". Assegura, malgrat tot, que a la venda i per cuinar-la n’hi haurà molta, tant de local, com de Càceres o Sòria, a més de la preuada tòfona blanca italiana.
Etiquetes: