27 d'abril de 2024

La cursa de Na'dalt proposa "fer baixar els torrons pujant a Bellmunt"

La prova té 610 metres de desnivell positiu

El Ter 21 de desembre de 2011 a les 12:00
Una foto de la primera edició, el 2010. Foto: Núria Fernandez
La cursa de Na’Dalt de Bellmunt, que arriba a la segona edició, a hores d’ara ja supera el centenar d’inscrits. Aquesta prova es celebra el dia de Sant Esteve a Sant Pere de Torelló i té la forma d’una cronoescalada, amb l’objectiu de pujar el més ràpidament possible pel Camí Vell fins a Bellmunt.

Un dels organitzadors, Toni Font, parla de les principals dificultats, a les quals s’hi ha d’afegir el fred propi d’aquestes dates. Segons Font, el recorregut "tècnic amb corriols, rocs i arrels", se suma als "610 metres de desnivell positiu". La cursa de muntanya s’inspira en altres de famoses com la Cuita el sol, que puja al Monteixo i que té una distància semblant. En el cas de Bellmunt, el recorregut és de 3,8 quilòmetres.

Els organitzadors consideren que com a màxim poden fer la cursa 200 persones, on tancaran les inscripcions. El format és una sortida esglaonada, que segons Font "permet que la gent no es faci nosa i que no es formin taps als corriols". La cronoescalada, "una còpia del ciclisme" implica que el primer atleta sortirà a 2/4 de 10 del matí i la resta ho anirà fent cada 30 segons. Els atletes de "més nivell es deixen pel final, i surten amb un minut de diferència".

El recorregut serà calcat a l’any passat, però "s’ha de mirat de millorar aspectes com que l’entrega de dorsals sigui més ràpida". La prova s’acaba amb el lliurament de trofeus i amb xocolata desfeta per als corredors i el públic.
Etiquetes:
Esports