23 d'abril de 2024

Els alumnes del Taller d'Ocupació de Manlleu renoven la fisonomia de la Font de la Teula

L’actual aspecte que ofereix la Font de la Teula no té res a veure amb el que es van trobar just a l’inici

El Ter 27 de desembre de 2011 a les 19:35
Alguns dels alumnes del Taller d'Ocupació
Manlleu compta des d’aquest dimarts amb un nou espai natural rehabilitat gràcies als treballs d’horticultura ecològica i jardineria realitzats al llarg d’aquest any pels alumnes del Taller d’Ocupació de Manlleu. Es tracta de l’emblemàtica Font de la Teula.

D'aquesta manera, la Font de la Teula se suma a algunes de les vuits fonts que Manlleu té escampades per tot el terme municipal i que anteriorment ja havien estat rehabilitades en el marc del mateix Taller d’Ocupació.

Lloc d’escapades inspiradores de Santiago Rusiñol i de menjades a l’aire lliure del Manlleu d’inicis de segle XX, la Font de la Teula s’ha restaurat per integrar-la a l’àmbit d’espais d’interès que es troben a tocar del riu Ter.

A més, la restauració de la Font de la Teula també s’ha elaborat a partir de les aportacions que en el seu moment va fer el Consell de Joves de Manlleu. Així doncs, i seguint les propostes realitzades per alumnes de tercer d’ESO de les escoles manlleuenques, s’ha inclòs una jardinera en forma de peix just a tocar de la font.

Amb tot, l’actual aspecte que ofereix la Font de la Teula no té res a veure amb el que es van trobar just a l’inici els participants del Taller d’Ocupació, quan van haver de dedicar bona part del temps a desbrossar el terreny.

La restauració de la Font de la Teula correspon a un 20% del treball previst en el si del mòdul d’horticultura ecològica i jardineria, el qual s’ha complementat amb tasques de manteniment dels espais verds de Manlleu i de conreu en base a horticultura ecològica.
Etiquetes: