27 d'abril de 2024

El Pessebre Vivent de Tona compleix 40 anys

El Pessebre Vivent de Tona és el tercer més antic de Catalunya

El Ter 29 de desembre de 2011 a les 17:45
L'Agrupació del Pessebre Vivent de Tona presideix l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya
El Pessebre Vivent de Tona és un de les propostes que mai no falten a l’agenda d’activitats nadalenques a Osona. I és que no en va, enguany es celebra la quarantena edició del Pessebre Vivent de Tona.

Així doncs, ja fa 40 anys que el municipi tonenc acull un pessebre, el vivent, que ha passat de ser una activitat anecdòtica i un punt histriònica en els inicis, a consolidar-se com un dels grans referents del Nadal a Osona. De fet, el Pessebre Vivent de Tona és el tercer més antic de Catalunya i cada any aconsegueix mobilitzar unes dues centes persones.

Una de les claus per mantenir viva la flama del Pessebre Vivent de Tona ha estat la gran sintonia amb el públic. Per fer-ho possible, l’agrupació ha buscat introduir any rere any alguna que altra novetat. En l’edició d’enguany, per exemple, la novetat es troba tot just a l’inici del recorregut, amb la incorporació d’una nova escena que representa el Sacrifici d’Isaac i que mai abans no s’havia muntat.

Ja s’han fet tres sessions del Pessebre Vivent, però encara en resten tres més. Des de l’Agrupació del Pessebre Vivent, estan contents amb l’afluència de públic que han tingut fins al moment i destaquen que, a diferència d’altres ocasions, no s’han format grans aglomeracions a l’entrada.

El 40è aniversari del Pessebre Vivent de Tona coincideix amb la presidència de l’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya que l’agrupació tonenca ostenta en l’actualitat.
Etiquetes:
Cultura