25 d'abril de 2024

Confeccions Russinyol de Manlleu tanca les portes i la seva maquinària se la podria quedar una ONG

Les indemnitzacions seran mínimes i les haurà d’afrontar el Fons de Garantia Salarial

El Ter 19 d'agost de 2008 a les 14:02
Imatge de l'exterior Confeccions Russinyol
Els 24 treballadors de Confeccions Russinyol de Manlleu cobraran el mínim que estipula la llei perquè l’empresa, que tanca les portes, no té patrimoni. A finals de juliol, els treballadors ja havien arribat a un preacord amb l’empresa.

A principis d’aquest mes, inspecció de treball ja va autoritzar la fi de l’activitat de la companyia, que al·lega que el seu gènere no tenia sortida o s’havia de vendre a un preu inferior que al de cost, sobretot per la competència asiàtica.

Al començament, els treballadors volien vendre la maquinària per cobrar part de les indemnitzacions, però tenen poc valor i pot ser que se les quedi una ONG per muntar un petit taller al Marroc, segons l’advocat laboralista Lluís Blasi, que ha dut el cas.

Les indemnitzacions seran mínimes i les haurà d’afrontar el Fons de Garantia Salarial (Fogasa), de 20 dies per any treballat i un màxim de 12 mesos. Segons l’advocat, no ha quedat deute salarial, ja que els treballadors van cobrar tots els sou i també els imports de la liquidació. Confeccions Russinyol es dedicava a l’elaboració de roba per a dona en un sector, vinculat al tèxtil, que segons Blasi ja fa molt de temps que ‘està tocat’. Ell mateix considera que aquestes darreres setmanes els casos de reducció de plantilla i tancament s’han accentuat a la comarca molt més que en els darrers anys.

La crisi econòmica, segons han alertat des del sindicat UGT, serà forta a Osona els mesos de setembre i octubre.

Imatge d'arxiu d'un taller de confecció

Etiquetes:
Economia i empresa