26 d'abril de 2024

Sis autobusos cremen completament a l'estació d'autobusos de Vic

La Guàrdia Urbana remet a la investigació que porten a terme els Mossos d'Esquadra

El Ter 20 d'agost de 2008 a les 09:10
La policia científica està prenent mostres al lloc dels fets aquest matí
Sis autobusos de l'empresa Sagalés de Vic han quedat completament calcinats al pàrquing exterior de l'estació general d'autobusos, aquesta matinada. Segons fonts dels Bombers de la Generalitat, l'avís d'incendi s'ha donat a 2/4 de 2 de la nit i tres dotacions dels Bombers han treballat al lloc dels fets. Els Mossos d'Esquadra investiguen els fets, però sembla que el foc s'hauria pogut propagar, des d'un primer autobús, i afectar els altres cinc. Les flames han quedat controlades al cap d'una hora, a 2/4 de 3 de la matinada. Molts dels veïns de la zona estan de vacances, però els que han pogut ser testimonis de l'incendi asseguren que les flames arribaven a l'alçada del quart pis de l’edifici Mil·lenari, que hi ha al davant de l'estació d'autobusos de Vic, al carrer Pare Gallissà.

És el cas d’Anna Om, veïna del cinquè segona, que es mirava l’incendi amb el seu marit mentre les seves dues filles dormien. Quan, a quarts de quatre de la matinada, se n’han anat a dormir, l’incendi ja estava controlat. Malgrat tot, la zona continuava acordonada i no es deixaven circular els vehicles. Al matí els Bombers l’han remullat de nou, per tal que no en pogués rebrotar cap flama. Om explica que han passat molta por, també per si el foc arribava, a través d’una guspira, al tendal del seu terrat. A l’altra banda dels autobusos que cremaven, n’hi havia una quinzena més, que no han quedat afectats.

Segons els bombers, el foc es va originar en un dels vehicles en pocs minuts es va estendre cap als que hi havia al costat, sobretot a través de les butaques i els pneumàtics. Els vehicles eren tres autobusos petits, de 45 places, i tres de grans, de 100 places. Un comunicat emès per l'empresa Sagalés explica que va ser el responsable de l'estació qui, de matinada, va alertar els bombers de seguida que va veure el foc des de la consergeria, però que no va veure com es va originar. La companyia no fa de moment cap valoració i espera els resultats de les investigacions.

Detall d'un dels autobusos cremats

Les carcasses dels autobusos han quedat calcinades

Etiquetes:
Sostenibilitat