25 d'abril de 2024

Santa Eugènia de Berga celebra, aquest cap de setmana, la Festa dels Tonis

El diumenge la jornada arrencarà a les 9 del matí amb l’esmorzar de traginers

El Ter 26 de gener de 2012 a les 16:26
Imatge de la roda de premsa de presentació de la festa
Santa Eugènia de Berga ja ho té tot apunt per celebrar aquest cap de setmana una nova edició de la Festa dels Tonis. Tot i que els actes arrencaran dissabte, el tradicional passant serà el diumenge. La festa va ser declarada el passat mes de març Festa d’Interès Nacional, aquest fet fa que es cuidin més els detalls en aquesta edició.

En aquesta ocasió es preveu la participació d’un 80 carros i uns 70 animals de cella. Aquest any hi haurà també un carro carregat de palla que es carregar durant la festa del batre, palla que s’ha sembrat, segat i batut al municipi. El passant manté el recorregut de passades edicions. A les 12 del migdia, a l’Ajuntament, tindrà lloc la recepció oficial de les autoritats. Han confirmat la seva assistència, entre d’altres, Francesc Homs secretari general de la Presidència de la Generalitat o Salvador Esteve president de la Diputació de Barcelona. El dissabte arrencaran els actes amb el tradicional concurs de dibuix de les escoles.

El dissabte també serà el tron del pregó, aquest any anirà a càrrec del folklorista, Xavier Roviró. El diumenge la jornada arrencarà a les 9 del matí amb l’esmorzar de traginers i el passant tindrà lloc a les 12 del migdia. Com cada any, també hi ha una gran pedregada de caramels que els participants del passant tiraran a tots els qui participen de públic, per tots els carrers del municipi.
Etiquetes:
Cultura