26 d'abril de 2024

'El mas al Montseny', un llibre sobre les vivències al camp

L'obra recull els testimonis de persones que han viscut o viuen en masos

El Ter 20 d'agost de 2008 a les 17:09
Imatge d'una masia
El centre cultural europeu de la natura de Viladrau va acollir divendres passat la presentació del llibre ‘El mas al Montseny’, que recull els testimonis de persones que han viscut o viuen en masos, i que per tant, expliquen tots els aspectes de la vida en aquestes cases.

Tot i haver-se presentat a Viladrau, el llibre s’ha coordinat des de la Universitat de Barcelona conjuntament amb el Museu Etnològic del Montseny la Gabella d’Arbúcies. Segons el director del museu, Quim Mateu, el llibre preten analitzar la dinàmica centran-tse però en el Montseny.

Així doncs, els autors, que son membres del departament d’antropologia social de la UB, Xavier Roger i Ferran Estrada, amb aquest llibre segons Mateu, pretenen analitzar les formes de vida més tradicionals.

Aquest llibre forma part d’un projecte que englobarà diversos llibres de la mateixa temàtica, i aquest es centra més en analitzar el mas, i en pròximes edicions hi ha la possiblitat que els llibres estiguin enfocats des del punt de vista de la memòria gràfica o l’arquitectura, per exemple.
‘El mas al Montseny’ és un llibre que es pot aquirir a qualsevol llibreria per 18 euros, consta de 460 pàgines i forma part de la col•lecció de temes d’andologia.
Etiquetes:
Cultura