24 d'abril de 2024

L'empresa osonenca Càrnies Solà es comença a instal·lar a l'escorxador de Mollerussa

Càrnies Solà afirma que volen aconseguir que aquestes noves instal·lacions permetin ampliar les xifres d'exportació

El Ter 7 de febrer de 2012 a les 18:51
Una imatge de la planta de Mollerussa que ha comprat l'empresa osonenca
ACN - El grup osonenc de Gurb Càrnies Solà, està començant aquesta setmana els treballs a les instal·lacions de l'escorxador de Mollerussa, a l’Urgell, els treballs d'adequació de la planta per tal de poder produir d'immediat.

Així ho ha assegurat el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que ha celebrat novament el resultat final que via judicial s'ha autoritzat la compra de la planta al grup de Sils Càrnies Vilaró, en procés concursal. Pelegrí no ha volgut revelar la xifra econòmica que haurà d'invertir l’empresa osonenca per deixar a punt les instal·lacions, que al final de l'etapa Vilaró es van veure força malmeses per les protestes dels treballadors, però sí que ha dit que s'augmentarà la producció.

Pelegrí ha recordat que a l'estiu ja va anunciar al Parlament que hi havia un comprador interessat en l'escorxador de Mollerussa, quan es van iniciar els tràmits des del Departament, després del tancament de la planta, propietat de Càrnies Vilaró, que va deixar 58 persones a l'atur. Pelegrí ha volgut ser prudent també respecte a la recuperació de llocs de treball per part d'antics empleats de Vilaró i ha assenyalat que aquesta és una qüestió que depèn del nou propietari.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha valorat positivament aquest nou pas en el procés de reobertura de l'escorxador. Solsona ha remarcat que caldrà veure cap a on enfoca l’empresa osonenca la seva gestió.

Càrnies Solà afirma que volen aconseguir que aquestes noves instal·lacions permetin ampliar les xifres d'exportació de l'empresa, que actualment es troben al 85% i arriben a 27 països.
Etiquetes: