23 d'abril de 2024

Cremen gairebé quatre hectàrees de camps i bosc a Sant Martí de Centelles

El foc hauria començat en uns camps i s'hauria propagat al bosc

El Ter 23 de febrer de 2012 a les 17:55
Cinc mitjans aeris i entre deu i dotze de terrestres treballen en un incendi que s'ha declarat a Sant Martí de Centelles, a la zona del Puig Fabregar. Segons fonts dels mateixos bombers, el foc s'ha detectat a les 4 de la tarda, i a 2/4 de 6 s'ha considerat que entrava en fase de control. Les dades provisionals indiquen que de moment han cremat unes quatre hectàrees de terreny.

*ACTUALITZACIÓ 19:15*
El foc hauria començat en uns camps i s'hauria propagat per una zona forestal. L’incendi s’ha iniciat al costat d’uns camps de conreu al peu de la vessant del puig Oriol i s’ha propagat, afavorit per un vent aponentat, per la falda de la vessant en sentit oest. I, paral·lelament, el flanc esquerre s’ha anat obrint, vessant amunt, eixamplant el perímetre de l’incendi.

Segons dades provisionals dels Bombers de la Generalitat, l’incendi hauria afectat una superfície provisional d’entre 3 i 4 hectàrees de vegetació d'alzinar i pi. Al lloc, de l’incendi també treballen efectius del Cos d’Agents Rurals i de les ADF de la zona.

Cal destacar que també treballen sis patrulles dels Mossos d’Esquadra realitzant tasques de control d’accessos. No ha calgut realitzar cap desallotjament, ni tall de carreteres
Etiquetes:
Sostenibilitat