26 d'abril de 2024

Detenen quatre persones per sis robatoris i una estafa a Sant Quirze de Besora

Van anar a diverses sucursals bancàries de Barcelona per cobrar els xecs que havien robat

El Ter 28 de febrer de 2012 a les 19:11
Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Vic van detenir entre els dies 15 i 23 de febrer un home de 23 anys i veí de Centelles, un altre de 24 anys i veí de Roda de Ter, i un tercer home 22 anys i veí de Terrassa, com a presumptes autors de cinc delictes de robatori amb força. També es va detenir una dona de 19 anys i veïna de Manlleu, com a presumpta autora d’un delicte d’estafa.

Les detencions són el resultat d’una investigació oberta a finals del passat mes de desembre, quan els Mossos van detectar un augment de robatoris amb força a Sant Quirze de Besora.

Concretament, des del 10 de desembre al 2 de febrer, es van produir sis robatoris amb força en un magatzem, una instal·lació esportiva (hi van entrar dos cops), una llar d’infants i dues empreses, i un furt a l’interior d’un establiment comercial. En dos d’aquests robatoris van sostreure, entre altres objectes, diversos xecs bancaris, que posteriorment van cobrar en entitats bancàries de Barcelona.

La investigació policial va permetre identificar i detenir el passat 15 de febrer les dues persones que, presumptament, havien anat a diverses sucursals bancàries de Barcelona per cobrar els xecs, un dels homes i la dona.

Dies després va concloure la investigació amb la detenció dels altres dos homes, que són germans. De la investigació es desprèn que dos dels homes van ser els autors dels robatoris, i van proposar a la dona anar a fer efectiu el cobrament dels xecs, a canvi d’una part dels guanys.

Dos dels homes detinguts, tots dos amb antecedents, i la dona, van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

El darrer dels detinguts, que té antecedents, va passar el 24 de febrer a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vic.
Etiquetes:
Sostenibilitat