26 d'abril de 2024

Prats commemora el cinquantè aniversari de la remodelació del santuari de Lourdes

Es van fer activitats com una actuació de gegants i bastoners, un dinar de germanor o una audició de sardanes

El Ter 25 d'agost de 2008 a les 13:37
Santuari de Lourdes de Prats
Després de diverses setmanes de preparatius, Prats de Lluçanès va celebrar aquest cap de setmana el cinquantè aniversari de la remodelació del santuari de Lourdes. La commemoració va iniciar-se amb una missa, on va cantar la coral Sant Jordi del Club de Jubilats, i una posterior actuació dels gegants i els bastoners del municipi.

També hi va haver lloc per un dinar de germanor, una funció eucarística i una audició de sardanes. Amb aquesta celebració, una comissió popular de Prats va voler aprofitar la festa que anualment se celebra al santuari per recordar l’efemèride dels 50 anys de la remodelació del mateix santuari de Lourdes. La regidora de Sanitat, Serveis Socials i Comerç de Prats i membre de la comissió, Mercè Perarnau, assegura que aquesta remodelació va ser definitiva perquè la capella del santuari es configurés tal i com és actualment.

Entre els actes de preparació previs a la jornada central de la commemoració de l’aniversari, destaca una exposició fotogràfica sobre els 50 anys del santuari de Lourdes que va acollir la sala Cal Bach de Prats. Val a dir, a més, que la comissió popular té previst publicar, per Nadal, un llibre on es reculli tota la història d’aquest santuari pradenc.
Etiquetes:
Cultura