25 d'abril de 2024

Vic ofereix dos nous cursos de formació, un dels quals per a joves que faran de guia als nouvinguts

És una iniciativa que s’impulsa per tal de millorar les oportunitats laborals d’aquells col·lectius menys afavorits

El Ter 26 d'agost de 2008 a les 18:11
Fragment del díptic informatiu dels cursos
L’Ajuntament de Vic ha obert aquesta setmana les inscripcions de dos cursos de formació ocupacional. Un dels cursos programats és l’anomenat curs de joves mentors, que capacita joves immigrants perquè siguin els tutors d'altres persones o famílies nouvingudes.

L’objectiu principal és que l’alumne adquireixi les capacitats per assessorar a joves i famílies immigrants. Precisament, aquesta formació va dirigida als mateixos joves nouvinguts, amb estudis bàsics.

El segon curs programat és una formació d’auxiliar de neteja, que s’organitza amb la voluntat de dotar a l’alumnat de les eines necessàries per desenvolupar, de manera professional, tasques d’auxiliar de neteja.

En aquest punt, els organitzadors volen donar a conèixer les estratègies per desenvolupar diferents tipus específics de neteja, com ara la neteja de xoc, la de grans superfícies, la de llar o la neteja d’instal·lacions sanitàries. D’aquest curs, destaca el fet que només s’ofereix a un públic femení.

Amb les inscripcions ja obertes, aquests es poden realitzar fins el 15 de setembre, data en què esta previst l’inici d’ambdós cursos. Precisament, aquestes formacions tenen un caràcter gratuït i s’impartiran al Palau Bojons, on l’Ajuntament de Vic hi té destinada la seva Unitat de Formació, Orientació i Inserció Laboral.

La iniciativa està emmarcada en el Pla de Barris vigatà, que des del consistori i la Generalitat s’impulsa amb el propòsit de millorar les oportunitats laborals d’aquells col·lectius menys afavorits.
Etiquetes: