27 d'abril de 2024

Una flashmob inaugura un nou punt de recollida d'oli vegetal usat al Mercat Municipal de Manlleu

El punt de recollida s’ha instal·lat entre el mercat i el carrer Pintor Guàrdia

El Ter 20 de març de 2012 a les 13:41
Una imatge de les rotllanes que han fet els alumnes aquest matí, durant la flashmob
Les activitats de la Setmana Ambiental de Manlleu han continuat aquest dimarts al matí. Al voltant de 300 nens i nenes dels centres escolars de la ciutat, des d'alumnes de les escoles bressol fins a ESO, han fet una flashmob sobre el reciclatge de l’oli vegetal usat a la plaça del Mercat Municipal.

La flashmob ha consistit en fer diverses rotllanes concèntriques i balls, entre d’altres amb música de Els Pets i de la Companyia Elèctrica Dharma. Al final, s’ha donat per inaugurat un nou punt de recollida d’oli situat al mateix mercat. S’ha fet en forma d’un carro de la compra, i de la mà dels nens i nenes més menuts, els d’escola bressol.

Dolors Colom, tècnica de Medi Ambient de Manlleu, ha explicat que el punt de recollida s’ha instal·lat entre el mercat i el carrer Pintor Guàrdia. El que es demana a la ciutadania és que guardin l’oli en ampolles a casa i que les portin al mercat, ben tapades. Els responsables del punt de recollida ja s’encarregaran des transvasar l’oli que es recicla fins als dipòsits. Colom, durant l’acte, també ha posat èmfasi en què un sol litre d’oli contamina milers de litres d’aigua, i afirma que és important conscienciar els infants i de retruc les famílies.

La flashmob, que s’ha enregistrat, tenia música i la coreografia ja treballades des de les escoles. Hi han participat 300 alumnes de gairebé tots els centres educatius de la ciutat. Hi ha hagut alumnes de l’escola bressol Colors, Picarols, l’escola Pompeu Fabra, El Carme-Vedruna, Casals-Gràcia, Els Quatre Vents, Puig Agut i l’institut Antoni Pous i Argila. Aquesta és una activitat festiva inclosa en la celebració de la Setmana Ambiental 2012 de Manlleu dins la campanya escolar "Porta’m a la deixalleria" per fomentar el reciclatge d’oli vegetal usat.

Una imatge dels infants més menuts, també amb la seva gota d'oli dibuixada

Una imatge de conjunt, un cop acabat l'acte i just abans de l'esmorzar amb pa amb oli

El moment en què s'ha donat per "inaugurat" el punt de recollida d'oli vegetal usat

Etiquetes: