24 d'abril de 2024

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona aconsegueix posposar un desnonament

L'afectat ha arribat a un acord amb la comitiva judicial que li dóna un marge de dos mesos

El Ter 12 d'abril de 2012 a les 18:15
Josep Lluís Melero mostra l'acta en què la comitiva judicial acorda donar un marge de dos mesos
ACN - La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona ha aconseguit posposar un desnonament a Hostalets de Balenyà  previst per a aquest dijous. L'afectat, un home de 40 anys i amb un fill, ha arribat a un acord amb la comitiva judicial que li dóna un marge de dos mesos per intentar pactar un lloguer del pis amb l'entitat bancària.

L'afectat, Josep Lluís Melero s'ha mostrat molt satisfet amb l'acord i ha animat "a mobilitzar-se" totes les persones que estiguin en la mateixa situació. Melero s'ha adreçat a la trentena de persones que l'han acompanyat per donar-los les gràcies pel suport. Tot i que hi havia preparada una dotació dels antiavalots a punt per actuar, finalment no ha estat necessari.

El desnonament previst a Hostalets de Balenyà  finalment no s'ha produït i s'ha posposat fins el 21 de juny. Gràcies a la pressió pacífica dels concentrats i al diàleg que han establert el portaveu de la plataforma i la comitiva judicial, aquesta última ha cedit davant les demandes dels assistents. Així, la comitiva judicial i l'afectat, Josep Lluís Melero, han signat l'acta en què s'ha acordat una pròrroga del desnonament de dos mesos. Melero ha explicat que en aquest temps té previst intentar negociar amb l'entitat financera, el BBVA, un lloguer "just", tot i que el l'habitatge passi a mans del banc.

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona ha concentrat una trentena de persones aquest dijous davant el domicili de Melero, al carrer Montseny número 3 d'Hostalets de Balenyà . Els assistents, amb pancartes i a crits de 'Avui som nosaltres, demà pots ser tu', 'Osona alerta, els drets estan en venda' o 'El gegant BBVA ara estafa el ciutadà ' han impedit el pas al domicili a la comitiva judicial, acompanyada pels Mossos d'Esquadra. Després d'una negociació entre el portaveu de la plataforma i la comitiva, Melero ha sortit de casa seva, aplaudit pels assistents, amb la certesa que el banc li assegurava una pròroga de dos mesos.

Entre els manifestants hi havia diversos integrants de la CUP, com Georgina Rieradevall, Nil Puigivila i Quim Soler, el secretari general de CCOO, Miquel Sànchez i l'advocat Toni Iborra.

Després de la signatura oficial, Melero ha rebut una gran ovació per part dels concentrats i l'afectat els ha dirigit unes paraules en què els mostrava un profund agraïment pel suport rebut.

Un dels membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona, Jordi Tolosa, ha explicat que l'afectat tenia una hipoteca per un pis a Hostalets de Balenyà  però per motius personals va decidir comprar-ne un altre de més petit al mateix municipi. Va posar el primer a la venda i va demanar una carència al banc, cosa que va suposar que durant un temps només pagués interessos.

Melero no va aconseguir vendre el primer pis perquè va esclatar la crisi immobiliària i es va trobar que no tenia el capital per pagar el nou pis. Tolosa ha explicat que Melero va perdre la feina i tot i abaixar el preu del pis no va aconseguir vendre'l i el banc se'l va quedar. El pis on viu actualment al carrer Montseny també està embargat i amb una ordre que en preveu el desnonament però que, amb l'actuació d'aquest dijous, ha aconseguit posposar fins el 21 de juny, moment en què espera haver aconseguit arribar a un acord amb el banc per pagar un lloguer d'acord amb les seves possibilitats.

Una trentena de persones s'ha concentrat aquest dijous per intentar aturar un desnonament als Hostalets de Balenyà

Etiquetes: