25 d'abril de 2024

El Remei vol convertir-se en el barri de Catalunya amb més senyeres durant la Diada de l'11 de setembre

Es calcula que uns 3.000 habitatges lluiran la senyera durant la diada de l’11 de setembre

El Ter 1 de setembre de 2008 a les 10:58
Veïns del barri del Remei confeccionant les senyeres
El barri del Remei de Vic vol convertir-se en el barri amb més senyeres catalanes durant la diada de l’11 de setembre. Aquest dilluns comencen a repartir entre els veïns unes 4.600 senyeres perquè les facin onejar als seus balcons i finestres.

La iniciativa ha sorgit de l’Associació de veïns del Remei amb la col•laboració de diferents entitats. Santi Collell, president de l’Associació, explica que la iniciativa va sorgir després de 'veure que cada cop es veuen menys senyeres penjades per l'11 de setembre i la diada de Sant Jordi'.

Durant tot aquest mes d’agost l’Associació de Veïns del Remei ha treballat per confeccionar i tallar les 4.600 senyeres. La feina s’ha fet al taller de confeccions infantil de Margarida Dilla, veïna del barri. A partir d’avui dilluns es comencen a repartir entre els veïns. El repartiment de les senyeres es fa conjuntament amb un tríptic que explica el significat de la festa. Es fa en quatre llengües: anglès, francès, català i castellà perquè es tracta d’un barri multicultural. Santi Collell destaca la gran implicació que han tingut molts veïns i les aportacions que han fet entitats i partits polítics.

Es calcula que uns 3.000 habitatges lluiran la senyera durant la diada de l’11 de setembre. A banda de les senyeres, l’Associació de veïns també ha organitzat el primer Festival de Música Osona Sona amb l’objectiu de convertir-lo en un certamen vinculat amb la diada.

S'han confeccionat unes 4.600 senyeres

Diversos veïns han col·laborat en la confecció de les senyeres

Les senyeres es reparteixen durant aquesta setmana

Etiquetes:
Societat