25 d'abril de 2024

Cantonigròs acull els joves activistes del Plant-for-the-Planet

Es faran debats i una identificació simbòlica d’arbres de la zona de Cantonigròs

El Ter 4 de maig de 2012 a les 17:29
Una imatge d'arxiu dels activistes d'una iniciativa d'abast mundial
Entre aquest divendres i dissabte a la tarda Cantonigròs acull la segona edició de l’Academy Plant-for-the-Planet. Es tracta d’una iniciativa que impulsa l’organització internacional The Plant-for-the-Planet Children Initiative.

Es va donar a conèixer el 2007 amb un cas molt mediàtic. Felix Finkbeiner, un nen que tenia 9 anys va començar un moviment mundial per conscienciar els adults que cal lluitar contra el canvi climàtic i per conservar el medi ambient. Finkbeiner, amb 13 anys, va ser un dels ponents destacats del Fòrum Impulsa 2011 i es va convertir en un dels protagonistes quan va tapar la boca al Príncep d’Astúries i de Girona, símbol de la seva campanya Stop Talking, Start Planting ("Prou de parlar, comencem a plantar").

Salvador Maneu, director general tècnic de la Fundació Príncep de Girona ha explicat a Ràdio Manlleu que a la trobada de Cantonigròs hi ha una setantena d’alumnes d’instituts de la comarca d’Osona i de les comarques gironines. Segons Maneu, la idea és fomentar l’esperit emprenedor entre els joves, i que assumeixin l’esperit de defensar interessos públics, a més d’inculcar-los valors. Felix Finkbeiner no hi serà present, però hi parlaran per videoconferència i el seu paper l’assumirà una noia de Torroella de Montgrí. Es faran debats i una identificació simbòlica d’arbres de la zona de Cantonigròs. Es duran a terme retolacions i explicacions pedagògiques.

La primera edició es va fer l’any passat a Girona i la convoca la Fundació Príncep de Girona dins del Fòrum Impulsa 2012. L’entitat fou creada el 2009 a instàncies de la Cambra de Comerç de Girona, Caixa Girona, la Fundació Gala-Salvador Dalí i "La Caixa". Aquesta activitat té el suport de la Fundació Pere Tarrés, Accionatura i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat.
Etiquetes: