24 d'abril de 2024

La UVic dedica una jornada a estudiar la figura d'Emili Teixidor

Totes les publicacions es podran llegir posteriorment a la revista 'Ausa' del Patronat d'Estudis Osonencs

El Ter 5 de maig de 2012 a les 12:33
Emili Teixidor va ser present a l'acte
ACN - La Universitat de Vic ha dedicat aquest divendres a la tarda una jornada per estudiar la figura d'Emili Teixidor sota el títol 'Emili Teixidor: mestre, pedagog i escriptor".

La sala Segimon Serrallonga ha acollit un acte que ha comptat amb les ponències del pintor i deixeble d'Emili Teixidor, Frederic Amat; la professora M. Carme Bernal, especialista en la seva obra; el professor Emili Tort amb una ponència sobre la seva faceta com a mestre i la productora Isona Passola.

La secretària general de la UVic, M.Carme Sanmartí, ha destacat que tant la investidura com a Doctor Honoris Causa que fa uns mesos va distingir Teixidor, com la jornada d'aquest divendres, "formen part d'un tot".

Durant la seva ponència, l'artista Frederic Amat ha agraït a Emili Teixidor "el plaer per la lectura" que el mestre li va saber despertar. Segons ha explicat, "la lectura era una manera d'educar les emocions" i Emili Teixidor va saber fer de la lectura una costum.

Totes les publicacions es podran llegir posteriorment a la revista 'Ausa', del Patronat d'Estudis Osonencs, que ha accedit a fer-ne l'edició. El seu president, Antoni Ylla-Català, durant la inauguració de la jornada ha destacat que un acte així "no només serveix per gaudir de la literatura sinó que també serveix per reforçar la consciència de la seva necessitat".
Etiquetes: