25 d'abril de 2024

Sant Pere posa en marxa el centre de serveis, de moment amb setze usuaris

Ja han començat alguns tallers, com els d’estimulació cognitiva, que tenen com a objectiu enfortir la memòria

El Ter 2 de setembre de 2008 a les 10:45
La presentació del centre de serveis, pel maig, va despertar molta expectació
Aquest dilluns es va posar en marxa el nou centre de serveis de Sant Pere, ubicat al primer pis de l'edifici de Les Monges. El nou centre l’han estrenat de moment setze usuaris, la majoria dels quals hi passen tot el dia, des de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda.

La directora del centre, Elisenda Serra, explica que un dels punts forts de l’equipament és la gran varietat de possibilitats i la flexibilitat dels horaris. És possible, per exemple, apuntar-s’hi tan sols per fer activitats puntuals, o per quedar-s’hi a dinar.

Ja s’han posat en marxa els tallers d’estimulació cognitiva, que tenen com a objectiu enfortir la memòria, l’atenció o fer més àgil la recerca de solucions a problemes quotidians. El gimnàs, les activitats manuals i algunes de lúdiques també estan disponibles. L’equipament compta amb tres professionals específics més, que s’encarreguen d’aquests serveis.

En canvi, altre serveis com la podologia o la fisioteràpia s’han d’incorporar properament. Serra explica que han notat que els usuaris estan contents, tant amb aquests serveis inicials com amb les instal·lacions.

El nou centre de serveis de Sant Pere té capacitat per atendre més del doble d’usuaris dels actuals, fins a un total de 35. Amb tot, ja hi ha mitja dotzena més de persones que estan pendents d’entrar-hi i, segons la directora del centre, les previsions són ‘molt optimistes’. La inauguració oficial anirà a càrrec de la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, en una data que es vol fer coincidir amb la festa major, entre el 26 i el 30 de setembre.
Etiquetes: