26 d'abril de 2024

Tona posa en marxa un servei d'orientació jurídica adreçat a persones de divuit municipis

La prestació s'adreça a ciutadans usuaris de l'àrea de serveis socials d'aquests divuit ajuntaments

El Ter 14 de maig de 2012 a les 16:30
L'advocat Antoni Molas, el diputat Josep Oliva, l'alcalde Josep Salom i la regidora Ma Rosa Planesas
ACN - Tona posarà en marxa a partir d'aquest dimecres un servei d'orientació jurídica que donarà cobertura a persones de divuit municipis osonencs. La prestació, impulsada des de la Diputació de Barcelona, s'adreça als usuaris de l'àrea de serveis socials dels ajuntaments.

Al punt d'atenció que se situarà a les dependències de l'Ajuntament de Tona hi haurà un advocat que oferirà assessorament jurídic especialitzat a persones que es troben amb problemes derivats d'impagaments de lloguer, hipoteca o de subministraments, deutes o ruptures familiars. El degà del Col·legi d'Advocats de Vic, Antoni Molas, ha destacat que el nou punt serà "important" per ajudar a "descol·lapsar" els serveis ordinaris de justícia.

L'augment de les demandes relacionades amb problemes jurídics que pateixen els ciutadans arrel de la crisi econòmica ha generat l'aparició, el 2010, dels serveis supramunicipals d'orientació jurídica per a persones usuàries de serveis socials i que va posar en marxar la Diputació. Segons ha explicat el degà del Col·legi d'Advocats a Vic, Antoni Molas, a partir d'aquest dimecres el servei a Osona "es desdoblarà" i al punt que fins ara funciona des de Torelló, s'hi suma el punt d'orientació de Tona. El nou servei donarà la mateixa cobertura sobre qüestions d'impagaments, deutes o ruptures familiars i no suposarà cap cost addicional per a la Diputació de Barcelona.

En aquest sentit, el diputat de Benestar Social, Josep Oliva, ha explicat que amb la posada en marxa del servei es pretén garantir una atenció "àgil, de proximitat, personalitzada, especialitzada i, sobretot, que sigui útil de cara al ciutadà".

Tant Oliva com Molas han coincidit a assenyalar que cal que es doni una resposta al ciutadà "que permeti actuar des de la prevenció", evitant així que s'agreugin "encara més" aquelles situacions que poden conduir a riscos associats a la vulnerabilitat i l'exclusió social.

Aquelles persones que vulguin utilitzar el servei hauran de demanar una cita prèvia mitjançant la derivació dels equips de serveis socials de cada ajuntament. Els ciutadans seran atesos per lletrats i lletrades adscrits al col·legi. Molas ha explicat que la primera orientació serà gratuïta i no directiva i a partir de la problemàtica plantejada i, en el seu cas, si es donen les condicions legals necessàries, es procedirà a iniciar la tramitació de l'expedient per al reconeixement de la justícia gratuïta, i l'assignació d'un advocat d'ofici.

Molas ha assenyalat que el servei no només soluciona un problema puntual "o un neguit" que pugui tenir el ciutadà que s'hi adreça sinó que, a més, "descongestiona" el servei de justícia evitant que s'obri "un procediment judicial que no és necessari".

El servei es presta amb la col·laboració del Col·legi d'Advocats i es complementa amb l'oferta del SOJ que el Departament de Justícia de la Generalitat ofereix a la ciutadania en general.

*Tona acollirà les demandes del sud d'Osona*

El punt d'assessorament jurídic de Tona donarà servei als municipis de Castellcir, Collsuspina, Sant Sadurní d'Osormort, el Brull, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eugènia de Berga, Sant Julià de Vilatorta, Seva, Oristà, Balenyà, Taradell, Centelles, Folgueroles, Calldetenes, Gurb i Tona.

Actualment hi ha en funcionament 23 punts arreu de Catalunya que donen servei a 178 municipis. Durant l'any 2012 es posaran en funcionament deu punts més, cosa que farà que es passi a donar cobertura a 255 municipis en total, un 82% del territori. Entre els anys 2010 i 2011 s'han atès 9.455 persones amb problemàtiques jurídiques relacionades amb l'actual situació de crisi en què la principal qüestió consultada ha estat el dret a família (divorcis, separacions, guarda i custòdia dels fills), seguida per l'habitatge, arrendaments i procediments civils (dret hipotecari i obligacions contractuals).

Segons ha explicat Josep Oliva, el perfil de l'usuari és una dona d'entre 40 i 50 anys, nascuda a l'Estat espanyol i en situació d'atur, "un perfil molt afectat per l'actual crisi econòmica".

*Aposta per mancomunar, en contra de suprimir municipis*

L'alcalde de Tona, Josep Salom, ha assenyalat que cal que els municipis vagin en la direcció de mancomunar serveis "sense necessitat de suprimir-ne cap". Salom ha exemplificat d'aquesta manera la seva postura sobre el debat que s'ha generat darrerament i que posa en qüestió la necessitat de suprimir municipis petits. L'alcalde ha apostat per mancomunar serveis entre diferents administracions però també entre altres col·lectius "per seguir oferint més i millor serveis d'una manera eficient i que arribin al màxim nombre de ciutadans".
Etiquetes: