26 d'abril de 2024

La comunitat musulmana inicia el ramadà que enguany s'allarga fins l'1 d'octubre

Es tracta d’un període especial per als musulmans, ja que suposa una purificació espiritual i física de la persona

El Ter 2 de setembre de 2008 a les 18:40
Enguany el Ramadà s'allarga fins l'1 d'octubre
Des d’aquest dilluns la comunitat musulmana ha començat el mes del ramadà. Es tracta del novè mes del calendari musulmà durant el qual els creients s’abstenen de menjar, beure, fumar i mantenir relacions sexuals des de l’alba fins a la posta de sol. A Osona la comunitat musulmana segueix aquesta tradició.

Aquest any el ramadà ha arribat més d’hora que en altres ocasions, ja que cada any el calendari musulmà, que es basa en la lluna i no en el sol, s’avança 12 dies. Un dels inconvenients és que el dia encara és molt llarg i és més difícil mantenir-se sense menjar.

Els musulmans, per tant, han de fer el ramadà des de les sis del matí fins a quarts de nou del vespre. Únicament els infants fins a l’edat adulta, les dones embarassades, els malalts i els que viatgen estan exclosos de fer el ramadà. Es tracta d’un període especial per als musulmans, ja que suposa una purificació espiritual i física de la persona.

El ramadà iniciat aquest dilluns no s’acabarà fins a l’1 d’octubre. A Catalunya es calcula que uns 380 mil musulmans seguiran el ramadà. És la comunitat de l’estat espanyol amb més musulmans. Aquesta tradició sagrada prové de la creença que va ser durant aquest mes quan Mahoma va rebre la revelació de l’Alcorà. El ramadà segueix sent un dels cinc pilars de l’islam.
Etiquetes:
Societat