24 d'abril de 2024

S'inaugura un centre per a la gent gran a Santa Eugènia

El Departament diu que concertarà properament 20 places

El Ter 14 de maig de 2012 a les 13:42
El conseller Cleries ha inaugurat el Servei d'Atenció Integral per a la gent gran de Santa Eugènia de Berga. Aquest equipament forma part d'un pla pilot del Departament de Benestar Social i Família per oferir una atenció integral a les persones majors de 65 anys que viuen en l'àmbit rural.

El centre s’ha inaugurat en el marc de la Festa del Patronat de la Vellesa. Aquest equipament va obrir les portes als primers usuaris el passat 2 de maig, i des d’aleshores ofereix tallers de teràpia ocupacional. El Departament diu que concertarà properament 20 places. A banda del manteniment de les places, el Departament també assumirà el cost dels tallers de promoció de l’autonomia personal d’aquest servei. La gestió de l’equipament recaurà en la Fundació Santa Eugènia de Berga, una entitat privada vinculada a l’Ajuntament. El SAIAR de Santa Eugènia de Berga s’ubica al carrer Escoles, entre el Parc de la Pau i el CAP. L’edifici disposa de diverses sales polivalents, despatxos, cuina, magatzem, bugaderia, vestidors i banys geriàtrics.

Aquest equipament forma part d’un pla pilot del Departament de Benestar Social i Família per oferir una atenció integral a les persones majors de 65 anys que viuen en l’àmbit rural. El SAIAR és un equipament amb espais diferenciats per oferir els serveis propis d’un centre de dia i altres zones complementàries per serveis amb caràcter ambulatori i a domicili, en funció de les necessitats dels usuaris i les seves famílies. També ofereix un espai d’acollida i de desenvolupament d’activitats per les persones grans de la zona.
Etiquetes: