26 d'abril de 2024

El pantà de Sau acollirà aquest diumenge la 25a travessa, amb abundància d'aigua i participants

Per commemorar les 25 edicions de la travessia a Sau l’entitat també prepara un llibre amb la història de la prova

El Ter 3 de setembre de 2008 a les 12:37
Una imatge d'una edició anterior de la prova
La travessa de Sau compleix aquest diumenge el vint-i-cinquè aniversari. L’emblemàtica prova de natació ja compta amb uns 150 participants inscrits i es preveu que fins i tot es pugui superar aquesta xifra, ja que s’ha fet una campanya entre nedadors i exnadadors perquè hi participin.

El Club Natació Vic ETB, que és qui organitza la competició, prepara també un dinar popular entre els que hi prenguin part. Malgrat que aquesta edició és especial, pel que fa a les proves no hi ha cap canvi. Es manté la travessa petita, de mil metres, en categoria d’11 i 12 anys i màsters. A més, hi ha la gran, de dos mil cinc-cents metres, en què hi haurà nedadors infantils, júniors i absoluts.

La travessa al pantà de Sau no es caracteritza per la seva durresa, sinó per la peculiaritat de l’entorn. Isidre Bancells, primer entrenador del Club Natació Vic ETB, explica que la de Sau i la del llac de Banyoles són les dues úniques del calendari que no es disputen en aigües salades.

Bancells també es mostra content per les bones condicions amb què es podrà desenvolupar la travessia. La sequera de principis d’any no feia augurar que la prova fos gaire lluïda. La sortida de la travessa es farà diumenge, dia 7, al Club Nàutic. La versió més reduïda començarà a les 11 i la de més recorregut, a 3/4 de 12. D’altra banda, per commemorar les 25 edicions de la travessia a Sau l’entitat també està preparant un llibre amb tota la història de la prova, que sortirà publicat cap a finals d'octubre.
Etiquetes:
Esports