25 d'abril de 2024

CCOO reforça els serveis d'assessorament i alerta que la crisi serà dura durant la tardor

El que més s’ha notat des de finals d’agost és que hi ha poca renovació de la contractació

El Ter 4 de setembre de 2008 a les 14:02
Climent Pujol, secretari de CCOO a Osona
Els responsables de CCOO d’Osona han posat en marxa un seguit d’actuacions per tal de prevenir una tardor que afirmen que serà complicada en l’aspecte laboral. El secretari general del sindicat a Osona, Climent Pujol, diu que les oficines del sindicat, tant a Manlleu com a Vic, estan ampliant aquests dies els serveis d’assessorament. A més, es continua la formació als delegats, que ja va començar durant l’escola d’estiu del sindicat, pel juliol.

El que més s’ha notat des de finals d’agost és que hi ha poca renovació de la contractació, ja que algunes empreses aprofiten que vencen els contractes per prescindir dels treballadors. A partir d’ara, preveuen disposar de més personal i més hores d’atenció per a estudiar els possibles casos que plantegin reduccions de plantilla en qualsevol forma. En les reunions amb els comitès d’empresa, se’ls informa sobre les possibilitats que hi ha abans d’arribar a l’extrem de presentar expedients. Segons Pujol, es tracta d’intentar establir acords previs amb els empresaris en una situació de crisi que ‘sembla que serà temporal’. De de CCOO constaten que ha crescut l’atur entre els treballadors de sectors com la construcció, l’hostaleria o els serveis. Els autònoms també són un col·lectiu afectat per falta de feina.

Segons Pujol, l’atur masculí s’està igualant al femení, que històricament sempre ha estat molt superior. En aquest context, el fre del consum entre les famílies també repercuteix negativament en moltes empreses.
Etiquetes:
Economia i empresa